Wilbert van Lith is 2e van rechts.

In het weekend van 16 en 17 juni reisde het Ducati Challenge gezelschap voor de tweede keer naar Schleiz, vorig jaar was dit evenement en de baan goed bevallen dus nog een keer op het programma.

Schleiz is een stratencircuit, er wordt een deel van het dorp afgezet, maar je rijdt niet tussen de huizen door. Mocht je de baan onverlet verlaten dan kom je in de korenvelden terecht. Een baan met prachtige vergezichten door de grote hoogteverschillen.

Wilbert van Lith uit Langenboom reisde ook af naar Schleiz in het voormalige Oost Duitsland om zijn leidende positie in de B-groep te verdedigen en hij deed dat met succes. In de kwalificatie reed Wilbert de tweede snelste tijd in zijn klasse achter Peter van de Berg.

In de eerste race op zaterdag moest Wilbert moeite doen om de oprukkende Eric Janusz achter zich te houden maar dat lukte. Zo werd Van Lith tweede achter de voor hem té snelle Peter van de Berg. Na een gezellige Duitse avond stond voor de rijders op zondag al om 8 uur een warming-up op het programma. De tweede race was op zondagochtend zodat iedereen weer op tijd huiswaarts kon keren.

Ook nu had Peter van de Berg weer snel een voorsprong op Wilbert in de B groep, maar Eric Janusz had duidelijk goed geslapen en was er gebrand op om Wilbert deze keer te kloppen. En dat ging hem lukken, deze keer kon hij Wilbert achter zich houden en die pakte nu de derde plaats op het podium. Wilbert blijft aan de leiding in het kampioenschap. Ook Wilbert’s vriend en sponsor Bart Bongers uit Schaijk had het goed naar zijn zin op zijn nieuwe Panigale V4 en bij elke doorkomst maakte hij een kleine Wheely voor het publiek bij start finish! Bakker Bart werd in beide races zesde in de A-klasse.

Voor Wilbert van Lith staat de eerstvolgende race op 14 juli in Assen op het programma. Hij zal dan rijden in de 501 Endurance van Assen. Deze races op zaterdag 14 juli zijn gratis toegankelijk, inclusief de tribunes.