Geert van den Heuvel uit Mill gaat deze week met het Nederlands team deelnemen aan het Wereld Kampioenschap zitvolleybal. Dit WK begon afgelopen zondag en duurt tot en met aanstaande zondag 22 juli. Het wordt gehouden in verschillende steden door heel Nederland.

Het nationaal herenteam komt in actie in Venlo, Eindhoven en in Den Haag terwijl de dames in Arnhem en Rotterdam spelen. Er wordt niet traditioneel in een sporthal gespeeld maar in theaters. Dit zal voor veel spelers het extra bijzonder maken. De organisatie is in handen van de Nederlandse volleybal bond.

Naast het WK zitvolleybal is er ook het EK beachvolleybal en het EK voor jongens onder de 20 jaar. Deze 3 evenementen vallen onder dezelfde organisatie, genaamd Volley 2018.

Geert speelde met zijn team op zondag 15 juli in de Maaspoort in Venlo tegen Rwanda. Op 16 juli speelden ze tegen China en dat ook in de Maaspoort. Op woensdag 18 juli is USA de tegenstander om 19.00 uur het Parktheater in Eindhoven. Geert hoopt minimaal twee wedstrijden te winnen in de poule om zo bij de eerste 8 te eindigen. De kansen zijn reëel aangezien China en USA ongeveer even sterk zijn als Nederland, en Rwanda is beduidend minder dan Nederland. Misschien kunnen ze zelfs stunten voor eigen publiek.