Op zaterdag 25 augustus jl. werd op het circuit van MSV St. Anthonis te Stevensbeek de laatste wedstrijd gereden van de motorcross jeugdregio competitie 2018.

In totaal hebben 50 rijders van deelnemende clubs MSV St. Anthonis, MBC De Zevenheuvelen, CCM De Zandhazen, MSV Overloon en CC Cuijk zich ingeschreven voor deze competitie. Er werden 4 wedstrijden gereden op de circuits in Groesbeek, Overloon, Cuijk en Stevensbeek.

In de klasse 50cc ging de prijs naar de enige deelnemer in deze klasse, en één van de twee dames in deze competitie Isa Nabuurs uit Mill.

In de klasse 65cc kleine wielen ging de overwinning in Stevensbeek naar Vinny Bouten uit Overloon. Hiermee had hij de meeste punten gehaald gedurende de wedstrijden en wist daarmee het kampioenschap veilig te stellen. De 2e plaats ging naar de andere dame in de competitie Kyara van der Cruijsen uit Boekel. De 3e plaats was voor Jonathan Lorper uit Duitsland.

In de klasse 65cc grote wielen was er een spannende strijd tussen Damian van der Cruijsen uit Boekel en Jesse van Daal uit Wilbertoord. De eerste wist de wedstrijd in Stevensbeek te winnen. In het eindklassement ging de overwinning naar Damian van der Cruijsen. De 2e plaats was voor Jesse van Daal.

Daan Slaats uit Langenboom wist alle wedstrijden te winnen en mocht zich Jeugdregiokampioen 2017 in de klasse 85cc kleine wielen noemen. De 2e plaats ging naar Dylano Klokgieter uit Boxmeer. De 3e prijs was voor Wilco Tempelaars uit St. Anthonis.

Het grootste aantal deelnemers ging van start in de 85 cc klasse met grote wielen voor liefhebbers.
De dagoverwinning ging naar Wesley Baltussen uit Landhorst. In het algemeen klassement eindigde hij als 2e na Daan v.d. Berg uit Rijkevoort en voor zijn broer Gijs Baltussen ook uit Landhorst.

Voor rijders met een 85cc motor met grote wielen die in het verleden een startbewijs hebben gehad werd een apart klassement gehanteerd. De eerste prijs in deze klasse ging naar Kevin Stockmans uit Duitsland, 2e prijs voor Senn Lauwers uit Wanroij en de 3e prijs was voor Jarno van Haften uit Velp.

In de klasse 125cc ging de overwinning in Stevensbeek naar Litan v.d. Berg uit Overloon. Hij werd daarmee ook 1e in het algemeen klassement. De 2e prijs ging naar Jipp Janssen uit Langenboom en de 3e prijs naar Bart Beekhuizen uit Winssen.

Speciale dank voor Festa in Mill. Zij hebben voor de kampioenen van iedere klasse een prachtige “red plate” gemaakt.

Naast de nummer 1, 2 en 3 van het klassement was er voor alle deelnemers een beker ter herinnering aan de deelname aan de Jeugdregio 2018.