Nadat de MON Openingswedstrijd van het MON seizoen op circuit De Kuilen door de weersomstandigheden begin maart moest worden afgelast, is er in het komende weekend van 22 en 23 september twee dagen volop motorcross op circuit de Kuilen.

Aan de organiserende CCM de Zandhazen is door Motorsport Organisatie Nederland een vervangende datum toegewezen. Trainingen starten rond 09.00 uur en de wedstrijden rond 11.30 uur.
Op zaterdag 22 september zijn er wedstrijden voor ProX NK jeugd en ook rijden dan de Kids and Sidecars, Natte Zuiger, TM Cup en de MX 2 Open/Junioren. Op zondag 23 september is er een Nationale 24MX NK wedstrijd. Dan rijden de MX 2/Open Inters, MX 2 Nationalen en MX 2 Senioren, en ook de MX Open Junioren, MX Open Senioren en MX Open Nationalen. Daarnaast komen nog de Quad Inters/Nationalen in actie.

Zaterdag

Het is redelijk uniek voor de CCM dat de MON jeugdklassen in Mill voor de NK punten rijden, volop strijd lijkt gewaarborgd. In de 65cc Grote wielen rijdt het clublid Jesse van Daal mee en in de 85cc Grote wielen rijdt Stijn Schipstal. Een heel interessante bijklasse is de Kids and Sidecars. Hieruit zijn al vele toppers voortgekomen en momenteel doen ook Bjorn en Sten van den Heuij uit de regio St. Anthonis mee waaruit ook Denise en Sven van Dommelen afkomstig zijn.

Zondag

De hoofdmoot van het programma wordt op zondag verreden. Hier komen diverse eigen clubleden die natuurlijk graag in hun thuiswedstrijd rijden. In de MX Open Junioren rijden bijv. CCM leden Mark van den Bungelaar, en Marcel Willemse. Riny Engels uit Wanroij heeft wel een startbewijs maar is in Mill wedstrijdleider. Mark van den Bungelaar moet de familie eer hooghouden want Jurgen is nog aan het revalideren van o.a. een gebroken bekken, en een heiligbeen- en sleutelbeen breuk. Ook Roy Jansen heeft een Junioren startbewijs.

Bij de MX 2 Nationalen zal na lange tijd ook weer lokale held Tom Reijnen uit St. Hubert aantreden. Hij heeft heel recent een startbewijs genomen, we zijn benieuwd of hij het nog kan na lange afwezigheid. Ook clublid Jorn Weeren rijdt in deze klasse. Joost Cornelissen uit Cuijk rijdt mee in de MX Open Nationalen als lid van de CCM met diverse rijders uit de regio. In de MX 2 Senioren rijden drie leden van de Zandhazen en dat zijn Maik Toonen uit Odiliapeel, Tijn Swiers uit Langenboom en Emiel Thoonen uit Gassel. Uit de directe regio ook Sam Smid uit Grave en uit Zeeland Martin Peters en Bart en Tom Cissen. Jurgen was in de Wintercross in Groesbeek uitstekend op dreef, hij werd fraai derde. Sebastien Gaus gaat voor een podiumplaats bij de MX Open Senioren. Ook bij de Quad Nationalen rijdt een ‘Zandhaas’ in de persoon van Rogier op ’t Hoog.

Inters klassen

De strijd in de gecombineerde Inters MX 2 en Inters Open zal vooral gaan tussen de leider in de tussenstand René Albers uit Groesbeek, Jacky Tausch en Joshua van der Linden. Maar ongetwijfeld zullen rijders als Davey Janssen, Ronnie van Rooij, Mike van den Bogaert, en vele anderen ook een duit in het zakje doen. Kay Ebben en John Cuppen zijn in Mill ook graag van de partij maar hebben op die dag een KNMV wedstrijd, dus hen zullen we moeten missen. Henk Pater, Levi Schoonderbeek en Mike Heijmans zijn de te kloppen rijders in de MX 2 Inters.

Laagdrempelig

De wedstrijden hebben een laagdrempelig karakter, de entree bedraagt op zaterdag slechts € 5,- en op zondag is de entree € 7,50 en parkeren kan men dichtbij Circuit De Kuilen, te bereiken vanaf de Fazantenweg, gelegen aan de weg Mill - Langenboom.