De goede openingsthuiswedstrijd tegen SVS heeft DWSH’18 geen goed vervolg kunnen geven. Thuis werd er tegen een zwak Holthees-Smakt verloren met 0-2. De enorme kansen in de eerste en tweede helft konden helaas niet omgezet worden in doelpunten.

DWSH’18 kwam goed uit de startblokken en maakte meteen duidelijk wat de plannen waren: aanvallen. De bezoekers hanteerden deze wedstrijd slechts een strijdplan; de bal zo ver van het doel werken. Het was DWSH’18 dat de eerste kans kreeg, een voorzet van Jelle kon er net niet binnengelopen worden. Balbezit was er continu voor de thuisploeg maar het waren de Limburgers die via een snelle counter onterecht op voorsprong kwamen. De aanvaller kwam naar binnen en kon in de korte hoek binnen schieten; 0-1. Gezien het spelbeeld een onterechte stand.
Hierna is het tweemaal Hugo die voor gevaar zorgt. Eenmaal redt de keeper simpel en bij de tweede kans scoorde hij nog wel, maar helaas uit buitenspelpositie. En ook Rody kon een voorzet van Math net niet binnen lopen. Hierdoor werd een ruststand van 0-1 bereikt.

Na rust waren er weer grote kansen. Zo sloot onder andere Rody, na een overstapje, van Math net naast en kon Math net niet binnenwerken. Na 60 minuten moesten de blauw-zwarten met 10 man verder. Rody kreeg na een natrappende beweging rood en kon gaan douchen. Dit was het signaal om nog harder te gaan werken voor die verdiende gelijkmaker. Zo haalde Hugo van 40 meter uit en raakte de onderkant van de lat. In de rebound was het de keeper die in de instormende Roy van scoren afhield. Als snel werd duidelijk dat DWSH’18 vandaag, ondanks de vele kansen, niet ging scoren. Steeds stond de keeper op de goede plaats om de bal tegen te houden. Toen Holthees zijn tweede kans kreeg, na het uitglijden van Niek, faalden zij niet en liepen ook nog uit naar een 0-2.

Als je zelf de kansen niet maakt, krijg je de deksel op de neus. Een cliché in het voetbal maar deze uitspraak bleek vandaag maar weer eens te kloppen. Volgende week speelt DWSH’18 uit tegen Fiducia uit De Rips.