Nelly en Piet ontvingen een uitnodiging van PSV voor een VIP-behandeling tijdens de wedstrijd PSV - FC Emmen. (Foto: Cockie Kremers)

Nelly (76) en Piet (78) Verstegen uit Mill vieren dit voetbalseizoen een speciaal jubileum. Nelly heeft namelijk al 40 jaar een seizoenkaart van PSV Eindhoven en Piet maar liefst 50 jaar.

Afgelopen zaterdag kregen zij daarom in het PSV stadion tijdens de wedstrijd PSV - FC Emmen een speciale VIP-behandeling. Zij bekeken samen met andere jubilarissen vanuit de loge van PSV directeur Toon Gerbrands de wedstrijd met een hapje en drankje.

Al 50 jaar lang reist Piet Verstegen vanuit Mill elke thuiswedstrijd naar Eindhoven om ‘zijn’ PSV aan te moedigen. “Vroeger ging ik met mijn broer en wat vrienden naar de wedstrijd. Een seizoenkaart koste toen 50,- gulden. Tegenwoordig betalen we ruim 300,- euro per seizoen.” De laatste 40 jaar heeft ook zijn vrouw een seizoenkaart. Nelly: “Ik ben een echte fanatieke PSV fan en heb soms op maandag nog last van mijn keel van het roepen.” “Dat Nelly ook mee gaat is wel fijn,” lacht Piet, “want zo ben ik nooit te laat thuis.”

Bij PSV hebben Nelly en Piet in die 50 jaar veel spelers zien komen en gaan. Piet: “Edström, Thoresen, Willy van der Kuijlen, ik heb ze allemaal gezien. De mooiste voetballer vond ik Luc Nilis. Hij had een fantastisch mooie traptechniek. Maar ook Romario was uiteraard goed. Ik weet nog PSV tegen Boekarest in de Europa Cup in 1989, er lagen er 5 op de grond en Romario scoorde die wedstrijd 3 keer. Eindstand 5 - 1.”

Naar de uitwedstrijden gaan ze tegenwoordig niet meer. Nelly: “Vroeger wel, toen kon je aan de kassa een los kaartje kopen. Nu kan dat alleen als combiticket, dan moet je eerst naar Eindhoven en van daar uit met de bus of trein naar het betreffende stadion.” Maar volgen doen ze de uitwedstrijden van PSV dan thuis op tv. Piet: “Dan zit ik rustig op de bank, maar Nelly is dan alles behalve rustig. Als het spannend wordt gaat ze in de keuken zitten en komt dan af en toe vragen hoe het gaat.” Maar de spanning van Nelly herkent hij zelf ook wel. “Zeker als we tegen bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord spelen, moet ik meestal wel een keer vaker naar de wc dan anders.”

En als PSV ooit verliest? “Ach, ik heb respect voor supporters van andere clubs. Want meestal verliezen zij van PSV. Maar mochten we toch ooit verliezen, dan ben ik dat meestal wel kwijt voor ik buiten het stadion ben.” Nelly beslist niet. “Ja, als ze verliezen kan ik daar echt chagrijnig van zijn. Dat gaat niet zomaar over, daar kan ik soms slechter van slapen.”

Alle twee zijn ze dus echte voetballiefhebbers. “We gaan ook naar Juliana hier in Mill,” vertelt Nelly. “Sinds onze kleinzoons daar voetballen, gaan we zowel thuis als uit kijken. Ook gaan we naar Escharen waar ook een kleinzoon speelt.” Piet is ook regelmatig in Volkel op het voetbalveld te vinden. “Ik ben in Volkel geboren en opgegroeid. Daar heb ik tot mijn 57e zelf gevoetbald en ben er nog altijd lid.”