Zaterdagavond stond de eerste thuiswedstrijd van MHV’81 dames 1 op het programma.

Na de teampresentatie van alle teams van MHV stond als afsluiter de wedstrijd tegen Verburch uit Poeldijk op het programma. De dames van MHV hebben de eerste drie uitwedstrijden van dit seizoen gewonnen dus staan gedeeld bovenaan maar dat wil aan het begin van het seizoen nog niets zeggen. Tegenstander Verburch staat onderaan maar heeft iedere wedstrijd nipt verloren.

Het openingsdoelpunt was voor de bezoekers. MHV wist direct de gelijkmaker te scoren maar daarna namen de dames uit Poeldijk het initiatief. Hun linkeropbouwster had een enorme schotkracht. In combinatie met haar lengte wist zij al snel het verschil te maken en zo liep Verburch uit naar een 3-8 voorsprong. MHV werd overrompeld en had zelf het vizier nog niet echt op scherp. De marge bleef vier á vijf doelpunten. Met de rust in zicht schroefde de Millse dames het tempo op en prompt werd de achterstand teruggebracht tot 15-16 bij rust.

Na rust namen de bezoekers echter meteen weer het initiatief. Zij scoorde iedere aanval. MHV miste wederom scherpte. Dat resulteerde al snel in een achterstand van 4 goals. Linda Fick begon nu echter zeer sterk te keepen en de aanvallen van MHV kregen meer snelheid. Zeven minuten voor het einde was daar eindelijk de gelijkmaker: 26-26. Daarop volgde 27-26, de eerste voorsprong van de wedstrijd. Het publiek maakte er een heksenketel van. Verburch was de draad kwijt en MHV rook de overwinning. Het werd 30-27 met nog vier minuten te gaan. De dames speelden de wedstrijd in een stevig tempo uit en bereikten met 32-29 de eindstand. Een knappe prestatie om telkens weer terug in de wedstrijd te komen vanuit een achterstand.
De blijdschap bij de dames en hun trainers Rob van den Akker en Bas de Gier was groot.

Komende zaterdag 3 november staat om 20.00 uur de wedstrijd tegen titelfavoriet Hellas uit Den Haag op het programma. Dus als je zin hebt in een avond spektakel: Zaterdagavond 20.00 uur in de Looierij!