Foto: Cockie Kremers

Maandag 22 oktober 2018 vond de jaarlijkse algemene leden vergadering plaats in de kantine van Juliana Mill. Op de foto de gehuldigden met voorzitter Tom Heerbaart.

Om 20.10 uur startte Tom Heerbaart de vergadering door alle aanwezigen welkom te heten. Voor de pauze kwamen de verslagen van de diverse commissies gepresenteerd en werd er stil gestaan bij ons overleden lid Toon Kerstens. Deze zal vooral herinnerd worden als de verzorger van Juliana 1, maar daarnaast was hij nog op veel andere vlakken actief.

In de commissie verslagen kwam naar voren dat Juliana het jaar afsluit met een klein verlies, maar de begroting laat zien dat de ommekeer nabij is. Daarnaast is in het afgelopen jaar weer veel energie gestoken in het complex, om het geheel van led verlichting te voorzien, waarmee de energie op een andere manier bespaard kan worden.

Bij de senioren waren wisselende resultaten te melden, positief daarbij is te vermelden dat de dames (we moeten eigenlijk vrouwen zeggen) inmiddels een volwaardige positie binnen de vereniging veroverd hebben. Bij de jeugd was er naast 3 kampioenen ook een bekerkampioen te vermeldden. Helaas gaf jeugdvoorzitter Dennis Kerstens aan zijn positie vacant te stellen.

Na de pauze was er eerst aandacht voor de bestuursverkiezing. Zoals aangegeven trad Dennis Kerstens af als jeugdvoorzitter. Gelukkig is er vlak voor de vergadering witte rook gekomen van Jurgen van Hal, hij werd dan ook unaniem middels handopsteking verkozen tot nieuwe jeugdvoorzitter. Behalve Dennis, trad ook Mario Strijbosch terug als bestuurslid, hij blijft samen met zijn Yvonne wel aan als hoofd kantine, daarvoor is geen opvolging in het bestuur. Aftredend en herkiesbaar waren deze keer Dennis Kremers en Henk de Hoog, zij werden beiden herkozen.

Na het officiële deel volgde nog de uitreiking van een aantal prijzen en minder benijdenswaardige trofee. Sportman van het jaar werd Henk de Hoog, gezien zijn 60-jarige voetbalcarrière, waarvan 1/3e in het urst, moet dit vooral gezien worden als een oeuvre prijs. Topscorer van het afgelopen seizoen was Jurgen van Hal met 22 doelpunten. De Karel Kremers bokaal voor het meest verdienstelijke lid ging naar Gerard Moors. Hiermee werd zijn wekelijkse zoektocht naar scheidsrechters en zijn nimmer aflatend enthousiasme beloond. Als minder benijdenswaardige trofee ging de pechvogel trofee dit jaar naar Lau van Lanen. Lau kampt al enige tijd met zeer ernstige gezondheidsproblemen, en kon om die reden ook niet aanwezig zijn. Zijn trofee wordt binnenkort aan hem uitgereikt.