• rKYFURDWYgA

Onze voorgaande ‘Klotstèkers van het jaar’ hebben ook dit jaar hun stem laten gelden en weer een actieve vrijwilliger uit ons dorp aangewezen als ‘Klotstèker van het jaar 2023’. Dit jaar komt deze eer toe, aan Martin Nabuurs.

Martin heeft vele vrijwillegerstaken in en om Wilbertoord voor zijn rekening genomen, en nog steeds is hij zeer actief. Zo is hij mede oprichter van buurtschap ‘De Binding’. De buurtschap, waar hij, en zijn vrouw Tonia nog steeds wonen. Daarnaast heeft Martin gewerkt als beheerder van gemeenschapshuis De Wilg. Hier heeft hij ook veel vrijwilligerswerk gedaan, evenals in multifunctioneel centrum Myllesweerd in Mill. 

Op 10 jarige leeftijd kwam Martin in Wilbertoord wonen en toen is het vrijwilligerswerk gestart, als misdienaar in de kerk. Hij heeft 25 jaar het kinder- / jongerenkoor muzikaal begeleid en is 10 jaar lid van zangkoor Con Amore geweest. 

Carnaval zit bij Martin in het bloed. In 2010 waren Martin en Tonia het boerenpaar van Wilbertoord. Ze hebben hier enorm van genoten. Hij is 8 jaar deelnemer geweest als tonprater tijdens de pronkzitting in het Klottenriek. Ook is hij betrokken geweest bij de organisatie van het jaarlijkse ‘Prinsentreffen’ in het Land van Cuijk, alwaar hij allerlei muzikale aspecten tijdens deze avond regelde. Martin heeft 30 jaar lang het geluid verzorgd tijdens de Wilbertoordse Pronkzittingen. 

Tevens heeft Martin in 1988 de Lokale Omroep Mill mee opgericht. Helaas bestaat de LOM sinds de herindeling van de gemeentes niet meer. Voor de LOM en voor omroep Land van Cuijk heeft hij, in totaal, ruim tien jaar radio programma’s verzorgd. Waaronder een radioprogramma voor Welzijn ouderen Mill op vrijdagochtend. 

Op dit moment geniet Martin samen met zijn vrouw Tonia als pensionado van het leven. Ze staan vroeg op, want ze bezorgen samen al 10 jaar dagelijks de krant.

Martin, Tonia, kinderen en kleinkinderen, van harte gefeliciteerd met de benoeming van ‘Klotstèker van het jaar 2023’ en bedankt namens alle mensen uit Wilbertoord.