• pk0uzJp1f-Y

Ben jij je bewust van de impact van reacties op sociale media? Met deze vraag heeft Stichting ooOdrie uit Mill samen met Stijn Vos, student van de opleiding av-specialist / filmmaker Willem 1 College in Den Bosch een voorlichtingsfilm gemaakt.

Reacties op berichten van publicaties met nieuws over dodelijke ongevallen hebben een enorme impact op nabestaanden en betrokkenen. Elke dag zijn er reacties te vinden op sociale media die geen enkele vorm van empathie in zich dragen naast het leed wat er al is, in volle omvang een hard oordeel leggen op de pijn en het verdriet bij de nabestaanden. Een oordeel met de kenmerken van ondoordachtheid, bruutheid en gevoelloosheid. Ook als de politie nog geen uitsluitsel heeft over de toedracht van een ongeval weten lezers van sociale media breed uitgemeten een analyse te geven over wat er gebeurd is met uitlatingen die meer dan ongenuanceerd zijn.

De film geeft de essentie aan van bewustwording waarin de boodschap volstrekt helder is. In december 2023 is de film opgenomen in Mill met medewerking van Marianne van Hal, Harm Daverveld en Jan Volleberg, wijkagent Cyril en familieagent Land van Cuijk Jan.

Na het bekijken van deze film meer weten? Zie www.ooOdrie.nl.