• yL253lZSnzo

Op zaterdag 4 maart is in Cultureel centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill de 5e expositie geopend van de hobbygroep schilderen van het Senioren Hobby Centrum.

Dit jaar is gekozen voor een bijzondere combinatie: deelnemers van het SHC kregen de opdracht om een schilder stuk te produceren gebaseerd op een of meer kinderen tekeningen.

Deze opdracht resulteerde in een bijzondere verzameling van 22 unieke kunstwerken, bijvoorbeeld een uil getekend door een kind, en geschilderd door opa/oma. Een combinatie van “kunst” die mogelijk zelden te zien is geweest.

Wat ook bijzonder te noemen is dat de opening van deze tentoonstelling niet gedaan is door een Burgemeester of een van de wethouders, nee hiervoor was de jeugdgemeenteraad (6 leden uit Mill, St. Hubert, Wilbertoord en Langenboom) uitgenodigd. De leden van deze raad opende ieder werkstuk op haar eigen wijze. De gekozen opzet was een succes formule , gezien de grote belangstelling tijdens de opening. Opnieuw is het SHC er in geslaagd om een activiteit te organiseren voor “jong en oud” voor de gezamenlijk gemeenschap van de gemeente Mill en Sint Hubert. Het thema van SHC: talent gaat nooit verloren heeft opnieuw haar waarde bewezen.

De expositie (maart - april) is elke dag tijdens de openingstijden van Myllesweerd gratis te bezoeken.

Bekijk hier de videoreportage die de Lokale Omroep Mill maakte van de opening.