De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie of een dagje uit zijn. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of ze een open raam zien.

Om het aantal woninginbraken deze zomer te verlagen, geeft de gemeente u een aantal tips om een inbraak te voorkomen. Bel bij een verdachte situatie direct de politie via telefoonnummer 112. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Op vakantie? Licht de buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lamp aan te doen. 

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaak open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om de was op te hangen. Leg daarnaast geen kostbare spullen in het zicht.

Goedgekeurd hang- en sluitwerk

Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ®-teken.