De politie hield zaterdagmorgen 16 juli rond 2.30 uur in een woning in Heumen een 19-jarige man uit Langenboom aan. Hij wordt verdacht van het verwonden van twee personen door middel van een steekwapen.

Dat gebeurde eerder in de nacht, rond 0.30 uur, in en bij een woning aan de Burgemeester van Claarenbeekstraat in Ravenstein.

Een slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Oss, raakte ernstig gewond en werd zo snel als mogelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Hij is inmiddels behandeld aan zijn verwondingen en is buiten levensgevaar. Hij kan waarschijnlijk in de loop van de zaterdag het ziekenhuis verlaten. Het andere slachtoffer, een 19-jarige jongen uit Grave, raakte lichtgewond aan zijn arm.

Onderzoek

De aanleiding van het steekincident maakt deel uit van het rechercheonderzoek. Zo zal de politie nog enkele getuigen en het slachtoffer in het ziekenhuis moeten horen. Het zou begonnen zijn tijdens een feestje in de achtertuin van de woning. Er ontstond een ruzie die vervolgens flink uit de hand liep. Zowel in de woning in Heumen waar de verdachte werd aangehouden als in en bij de woning waar het steekincident plaatsvond verrichte de politie onderzoek. De politie nam daarbij goederen in beslag, zoals bijvoorbeeld kleding.