De onveiligheid rond de basisschool neemt toe. Steeds meer ouders halen of brengen hun kinderen met de auto.

Omdat het aantal parkeerplaatsen beperkt is, parkeren ouders hun auto op de stoep, op hoeken van straten en bij bushaltes. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties voor kinderen die op de fiets of lopend van en naar school gaan. Maar ook voor eventuele hulpdiensten die er niet door kunnen.

Kinderen moeten de straat oversteken tussen de her en der geparkeerde auto’s en overzien door de auto’s niet meer goed of er verkeer aankomt. Ambulance, brandweer en politie kunnen er niet snel door en bussen die niet kunnen stoppen bij de halte moeten midden op de rijbaan stoppen. Ook dat is onveilig.

Veiligheid van anderen

Denk als ouder daarom niet alleen aan de veiligheid van uw kind, maar ook aan de veiligheid van anderen, adviseert de politie. “Parkeer altijd op een parkeerplaats. Desnoods iets verder van de school vandaan. En woont u niet te ver weg, breng uw kind dan liever lopend of op de fiets.”

Uw wijkagent

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.
Onze e-mailadressen zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0900 - 88 44. Ook kunt u een briefje kwijt in de brievenbussen welke in de gemeenschapshuizen zijn te vinden. Bij nood bel altijd 112!