Foto: Hans van Baal

Dinsdag 27 november was het alweer de tweede bijeenkomst van het Jeugd Hobby Centrum in Mill. De opkomst was opnieuw groot, 45 kinderen in totaal.

Terwijl de kinderen heerlijk aan het knutselen waren werden ze verrast door 2 Pieten met natuurlijk wat lekkers. De kinderen kunnen boetseren, hout bewerking, tekenen, schilderen en creatief bezig zijn onder leiding van deskundige vrijwilligers in een sociaal – veilige -vertrouwde omgeving.

Inmiddels zijn meer dan 270 kinderen aangemeld, afkomstig van de 5 basisscholen van de gemeente Mill en enkele van de regio dorpen. Verwachting is dat de proef periode wordt omgezet in een definitieve vorm, mogelijk meerdere keren per maand. Organisator het Senioren Hobby Centrum( met meer dan 23 soorten hobby mogelijkheden voor 50 plussers) is er opnieuw in geslaagd om een activiteit te organiseren waar behoefte aan is, en deze activiteit is tevens een mooie interactie met de verschillende leeftijdsgroepen.

Het Jeugd Hobby Centrum stelt zich als doel om de creatieve ontwikkeling / vaardigheden van zowel jongens als meisjes van 6 tot 12 jaar, te bevorderen met behulp van een uitgebreid assortiment materialen en technieken.

Achtergrond: de jeugd te leren zinvol gebruik te maken van hun vrije tijd door kennis te maken met verschillende creatieve mogelijkheden. Deze zelf aan te leren en toe te passen, waardoor eigen creativiteit tot ontplooiing komt. Creatieve hobby's helpen jongeren zichzelf te uiten op hun manier, wat veel voldoening kan geven. Jammer genoeg bestaan er nog maar zeer weinig plaatsen waar creatieve hobby’s door jeugdigen uitgeoefend kunnen worden.

Zin om mee te doen? Hobby groep Hout en Creatief zitten tot eind mei vol. Bij de andere groepen zijn nog enkele plaatsen vrij. Volgende bijeenkomst is: vrijdag 4 januari, woensdag 23 januari, dinsdag 19 februari, dinsdag 19 maart, dinsdag 16 april en dinsdag 14 mei.

Voor meer info: www.jeugdhobbycentrum.nl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven via https://www.sjorssportief.nl/activiteiten.