Vanaf 1 januari 2019 kost een rol van 10 blauwe tariefzakken in het Land van Cuijk en Boekel €15,00. De prijs voor de kleinere 30 liter zakken gaat met hetzelfde percentage omhoog en kosten €7,50 per rol van 10 zakken. Met deze prijsverhoging worden de kosten voor de verwerking van restafval beter gedekt.

Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel hanteert het principe van ‘de vervuiler betaalt’. Dus in plaats van het verhogen van de afvalstoffenheffing die iedere inwoner betaalt, verhogen we de prijs van de tariefzakken. Goed scheiden loont dus steeds meer!

Steeds minder restafval

De prijs van de blauwe tariefzak gaat per 1 januari 2019 weliswaar omhoog. De andere kant van het verhaal is dat u heel veel afvalsoorten gratis kunt aanbieden, waardoor u steeds minder blauwe tariefzakken hoeft te gebruiken. Cijfers tonen ook aan dat er daadwerkelijk minder blauwe tariefzakken worden gebruikt. Van gemiddeld 39 blauwe tariefzakken per huishouden in 2008 tot gemiddeld een keine 14 blauwe tariefzakken per huishouden in 2017. Daarmee bent u ruim €26,- minder kwijt.

Gebruik kleinere tariefzakken

Omdat u steeds minder restafval heeft, kunt u sinds 2017 ook kleinere tariefzakken kopen. Deze zijn 30 liter, in plaats van 60 liter. Ze hebben een handige trekbandsluiting en kunt u eerder dichtbinden en wegzetten.

Goed scheiden loont

Het scheiden van afval merkt u direct in uw portemonnee. Plastic, blik en drankkartons en gft-afval worden gratis aan huis ingezameld. En wist u dat ook etensresten en keukenafval, zoals theezakjes, schillen en koffiedrab in de gft-container mogen? En dat er containers voor textiel en flessenglas op verschillende plekken in uw gemeenten staan? Daarnaast kunt u heel erg veel afvalsoorten gratis naar de milieustraat brengen en kunt u met bruikbare goederen terecht bij de Kringloopwinkels. Het scheiden van deze afvalsoorten scheelt enorm in uw blauwe tariefzak.