Ruim een kwart van de Nederlanders zegt dat hun kleinkinderen liever met opa en oma en hun ouders op vakantie gaan dan dat de kids een nieuwe spelcomputer cadeau krijgen. Dat is één van de opvallende conclusies uit een onderzoek wat Direct Research heeft laten verrichten.

Drie generatie vakanties worden beschouwd als dé manier om meer tijd met elkaar door te brengen en de familiebanden te versterken. Dit werd gepubliceerd naar aanleiding van de Internationale Dag van het Gezin, die 25 jaar geleden werd uitgeroepen door de Verenigde Naties. Deze dag staat in het teken van het belang van sterke familiebanden voor de samenleving.

Vakantie is tijd voor drie generaties

Het is herkenbaar voor vele ouders: met overvolle agenda’s en allerlei verplichtingen zeggen we uit automatisme vaker ‘nee’ dan we zouden willen tegen onze kinderen. Gemiddeld wel 27 keer per dag. Vaak omdat we bezig zijn met andere dingen zoals de telefoon, een drukke baan of andere dagelijkse beslommeringen. En ook de opa’s en oma’s van vandaag zijn actief en ondernemend. Tijd voor elkaar vrijmaken, is dus lang niet altijd vanzelfsprekend, terwijl veel mensen een hechte familieband juist zo waardevol vinden. Zo geeft ruim twee derde van de respondenten aan dat meer tijd met elkaar doorbrengen de belangrijkste aanleiding is om met drie generaties op vakantie te gaan. Dit is aanzienlijk meer dan 10 jaar geleden toen het onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd. Ruim de helft (56 procent) zegt dan ook tijdens een vakantie alles samen te doen.

Familieband sterker tijdens vakantie

Op Landgoed de Barendonk zijn we al jaren bekend met dit fenomeen, en hebben onze accommodaties speciaal voor groepen ingericht; de Vlaamsche schuur, het Koetshuis en het Grote Huis worden gebruikt voor families en vriendengroepen. Het vernieuwende is, dat het ook met kamperen deze kant op gaat; Op ons familielandgoed kunt u kampeerplaatsen combineren met Trekkershutten. Met combikamperen krijgt u het ultieme kampeergevoel, mét een beetje glamping voor wie van comfort houdt. De Trekkershutten en kampeerplaatsen staan vlakbij elkaar. U beleeft de vakantie dus écht samen, maar slaapt in een accommodatie naar keuze. En is het slecht weer? Dan kunt u een knusse droogzitruimte reserveren. En we beloven: op en rondom ons landgoed leeft iedere generatie zich uit.

Bron: NRIT