Sint Hubert staat op scherp: de actie “De weg moet weg !! De N264 ondermijnt steeds meer de leefbaarheid in St. Hubert” leeft in het dorp en veel dorpsgenoten hebben gereageerd op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en hun steun aan de actiegroep betuigt.

Tijdens het flyeren voor de bijeenkomst van j.l. maandagavond 28 januari zijn we vaak aangesproken en louter positief! Iedereen is het er roerend mee eens dat we ons niet als makke schapen scharen achter de voorgenomen plannen van de Provincie en vastbesloten zijn om de plannen voor de herinrichting van de N264 in de huidige vorm van tafel te krijgen. Iedereen ziet in dat hier aan gevolgbestrijding wordt gedaan met de huidige weg maar dat niet de bron van het probleem aangepakt wordt: er worden gewoonweg teveel voertuigen over de N264 door St. Hubert geperst en dat zullen er in de toekomst alleen nog maar meer worden met alle desastreuze gevolgen voor de leefbaarheid in ons dorp.

Afgelopen maandagavond 28 januari was er een grote opkomst van dorpsgenoten en hier hebben wij alle feiten die we hebben kunnen achterhalen rondom de N264 van rotonde Haps tot rotonde Erica uit de doeken gedaan en bij velen zijn de ogen nog verder open gegaan: er is duidelijke géén rekening gehouden met ONZE leefbaarheid bij het genomen Provinciale besluit om de huidige weg op te kalefateren en niet de energie en het geld te steken in een oplossing buiten het dorp zodat de bron – oorzaak van alle leefbaarheids – problemen voor nu en tot in de verre toekomst wordt weggenomen!

Gesteund door heel veel dorpsgenoten gaan we daarom door op alle fronten met de strijd tegen de voorgenomen plannen van de Provincie met de N264 in Sint Hubert. Ook de lokale politiek moet zich er van bewust worden dat zij hun kiezers in de steek laten door zich achter het genomen besluit van de Provincie te verschuilen. Zij moeten politieke druk uit gaan oefenen op Provinciale Staten om het genomen besluit terug te draaien en binnen afzienbare tijd met goede alternatieven te komen om het verkeersprobleem in Sint Hubert voor eens en altijd te verhelpen zodat de leefbaarheid in het dorp weer terug kan komen. Het kan niet zo zijn dat exact hetzelfde probleem van de enorme verkeersstroom (welke alléén maar toeneemt) door het dorp Haps wel is opgelost en dat dit in Sint Hubert niet gaat gebeuren middels een oplossing buiten het dorp. Daar heeft tot op heden niemand van alle officiële instanties een antwoord op kunnen geven en dat kunnen ze ook niet want de situatie is gelijk aan elkaar, enkel 1 dorp verder!

We roepen ook iedereen op om de petitie tegen de huidige plannen te blijven ondertekenen: stuur een mail naar ons en wij sturen de petitie naar je toe en inleveren kan digitaal of op Pastoor Jacobsstraat 44, 54 en 61. Wil je ook actiever met ons meestrijden, meldt je aan.

Iedereen aanwezig j.l. maandagavond was eensgezind over onze oproep aan het einde van de bijeenkomst: gezamenlijke inzet is NU keihard nodig op alle fronten om het besluit te wijzigen: ALLE SCHOUDERS ERONDER VANAF NU!

Huub Schuurmans, Hans Brouwers en Henri van de Pol i.s.m. buurtschap de Tipstaart
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.