STORM, is de titel van een nieuw kinderboekje geschreven door Lieke Albers met tekeningen van Ingeborg Vriends-van Der Steijn.

De dames, alle twee geboren in de gemeente Mill en Sint Hubert, bundelden hun krachten en het resultaat van de inspanningen mag er zijn. Een boekje en een kunstobject in één.

Beide dames zijn erg blij met het resultaat van de samenwerking. Het was eigenlijk per toeval dat de twee gekoppeld werden door een wederzijds contact. Pas aan het einde van een zeer vruchtbare middag samen aan de keukentafel in Helmond, kwamen de dames er achter dat ze beide uit de gemeente Mill kwamen en dat ze meer gemeen hadden dan ze hadden gedacht. Lieke heeft haar roots in Sint Hubert, Ingeborg in Mill. Of het bij heeft gedragen aan een fijne samenwerking? Zij denken van wel.

Beide zijn al geringe tijd weg uit Mill. Lieke, inmiddels 16 jaar woonachtig in Haarlem en van origine verloskundige, was op zoek naar een illustrator voor haar eerste boekje en werd enthousiast van de tekeningen en werkwijze van Ingeborg. Ingeborg, al 20 jaar illustrator en woonachtig in Helmond, werd meteen enthousiast bij het lezen van het verhaaltje, en wilde graag weer eens wat vrij werk maken. Al snel werden koppen met spijkers geslagen, met het boekje ‘Storm’ als resultaat.

Het boekje wat de dames gemaakt hebben is wellicht niet wat u gewend bent; Het is volledig uitvouwbaar tot één lange tekening waardoor een mooie illustratie van twee kustlijnen zichtbaar word bij het uitvouwen. Door slim materiaal gebruik is het boekje rechtop neer te zetten. Eén ding word al snel duidelijk; dit boekje wil niet in de boekenkast, maar zoekt een mooi plekje waar het gezien en gelezen kan worden. Jong en oud kunnen zich verwonderen met het boekje.

Het is te zien dat de dames met veel liefde aan het boek gewerkt hebben. Daarom is het boekje vanaf 14 februari te verkrijgen bij de Boekhandel in Mill, Juuds Foederer in Helmond en alle LOODS5 vestigingen in het land.