Wist je dat iedereen na overlijden kan bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties? Dat heeft alles te maken met een duurzame uitvaart en materialen.

We kunnen hierin tegenwoordig keuzes maken die veel minder belastend zijn voor het milieu. Denk aan een duurzame kist, urn of lijkwade. Indien je kiest voor 'eeuwige grafrust' op een natuurbegraafplaats, werk je mee aan het behoud van een prachtig stuk natuur voor de komende generaties.

Duurzame uitvaart

Ook tijdens de uitvaart kun je duurzame elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zo min mogelijk kilometers met een rouwstoet. En indien er wel vervoerd dient te worden, kies dan voor vervoersmiddelen die geen CO2 uitstoten zoals een fiets of kar. En wist je dat het ook mogelijk is om een grafsteen te recyclen? Ook kun je in de komende maanden kiezen voor mooie veldboeketten in plaats van bloemen die uit de kassen komen of geïmporteerd worden. Op onze website https://annorauitvaartverzorging.nl/uitvaart-regelen/greenleave vind je nog meer voorbeelden.

Veel meer dan een druppel op een gloeiende plaat

We krijgen dagelijks nieuwe beelden te zien van een klimaatcrisis die zijn omvang niet kent. Je denkt wellicht, kan ik nog verschil maken bij alle klimaatrampspoed van nu? Jazeker, dat kan dus, zowel nu als na overlijden. Samen kunnen én moeten we echt wat bijdragen. Het is niet voor niets dat de internationale dag van de duurzaamheid is afgeschaft vanuit de gezamenlijke overtuiging dat ELKE dag duurzaamheid belangrijk dient te zijn.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

In die overtuiging hebben wij ons enige tijd geleden aangesloten bij Stichting GreenLeave, die staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de uitvaartbranche. Hierdoor kunnen wij op een nog betere manier invulling geven aan een duurzaam afscheid en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld. Wij helpen je graag met het vastleggen van je laatste wensen en het zo duurzaam mogelijk verzorgen van je uitvaart.

Annora Uitvaartverzorging
Wanroijseweg 42 5451 HA Mill Tel 0485 452 868
Oliestraat 4 5361 GN Grave Tel 0486 472 074
www.annorauitvaartverzorging.nl