Succesvol reanimeren vraagt om een dekkend netwerk van AED’s en gekwalificeerde burgerhulpverleners. Daarom wordt iedereen opgeroepen die kan reanimeren zich als burgerhulpverlener te registreren op hartslagNU.nl. Verder wordt vooral gevraagd om bestaande AED’s buiten op te hangen en te registreren.

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Een burgerhulpverlener kan in die kritieke minuten de eerste hulp opstarten. Het is dan van belang dat alle AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) aan de buitenkant van een pand hangen, geregistreerd zijn en dat gekwalificeerde burgerhulpverleners in beeld zijn.

Zorgen voor elkaar

“Wie kan reanimeren, kan een leven redden. Kan een ander reanimeren, dan kan hij of zij mogelijk ook jouw leven redden. Bovendien helpen we elkaar door een AED aan de buitenkant van het pand te hangen. Op deze manier is het dag en nacht, voor iedereen, beschikbaar”, zo zegt Toon Hermsen, de initiatiefnemer van de 6-minutenzones in ons land en omringende landen.

Mensen die kunnen reanimeren of die een AED hebben, worden opgeroepen dit te registreren via www.hartslagnu.nl. Is de AED in jouw buurt of op het werk wel aangemeld? Zet je in voor een hartveilige omgeving en bespreek het aanmelden en het naar buiten brengen van de AED met de eigenaar! Help mee om alle beschikbare AED’s 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar te maken.

Onder deze link www.kiesvoorleven.nl/AED_locaties_gemeenteMill.pdf kun je de huidige AED_locaties vinden van de Gemeente Mill en Sint Hubert.