Levering van de SwomWensBus voor de Gemeente Mill en Sint Hubert heeft langer op zich laten wachten dan was voorzien, maar vrijdagmiddag 15 maart 2019 was het dan tijd voor de feestelijke onthulling en ingebruikname.

Vooraf werden de (ongeveer) oudste inwoners van elk kerkdorp met de SwomWensBus opgehaald: Mevr. Corrie Janssen uit Mill, Dhr. Hendrik Willems uit Langenboom, Dhr. Theo Hendriks uit Wilbertoord en Dhr. Jo Lange uit Sint Hubert. Rond de klok van 14.30u werd de bus op het plein voor het gemeentehuis, onder toeziend oog van de aanwezigen, officieel onthuld en in gebruik genomen.

Onder het genot van een kop koffie/thee met een heerlijke petit-four, waarop het logo van de SwomWensBus pronkte, verwelkomde voorzitter Rob Vloet alle genodigden, waaronder Wethouder Eric van Daal, Anneke van Meurs (NOF) en de chauffeurs van de wensbus. Hij vervolgde met een uiteenzetting van het tot stand komen van de SwomWensBus.

De fijne samenwerking met het Nationaal Ouderen fonds die tevens voor de hoofdsponsor van de bus zorgden het “VSBfonds”. Het werven van regionale fondsen: Rabobank met Clubkas Campagne en Fonds Maatschappelijke projecten, Boudewijn van Gorp Stichting, Projecten in Nederland (PIN), Toon Heesakkers Stichting, Gemeente Mill en Sint Hubert met Leefbaarheidsbijdrage, ING Nederland Fonds met Help Nederland vooruit en SWOM met de intentieovereenkomst.

Een woord van dank aan de sponsoren van geleverde diensten: Jeroen Franken voor ontwerp logo, Tillemans Groep Mill voor stallingsplaats bus, PaneelPlus voor damwanden, Electro-Installatie van Lanen voor materialen, Notarissen Kersten & Wilhelm, Firma Hoogenhoff voor levering balken, Quentin Overdijk voor levering verf.

De sponsoren waarvan hun logo/naam tegen betaling op de bus staat: Zorgboerderij de Horst, Sociom, Nici Koffie & automaten, Nubé Hydraulics, Top Beveiliging, Albert Heijn, JBL Steigerverhuur, Teun Arts Meubelen en Klomp Keukens en Interieurbouw.

Hierna verplaatsten we ons naar de foyer en brachten een gezamenlijke toast uit op het behoud en veilige ritten van de SwomWensBus.

De voorzitter overhandigde chauffeurs Henk Kuppen en Rien Lamers de sleutel van de bus ten teken van de officiële ingebruikname.