Foto: Cockie Kremers

In 2012 opende Restaurant Bij Ties in Wanroij de deuren. “In het begin was het even pionieren en proberen waar onze gasten behoefte aan hadden,” vertelt Thijs Robben.

“Maar dat weten we ondertussen precies. Vandaar dat we al een tijdje naast à la carte eten, ook het concept FantasTies genieten aanbieden. Hierbij kan men voor een vast bedrag (30,50 euro) verschillende gerechten bestellen. Het is beslist geen tapas. Onze gerechten zijn net wat kleiner dan bij à la carte, maar groter dan bij de bekende tapas-gerechtjes. Meestal bestellen gasten een stuk of zes gerechten, bijvoorbeeld twee voor-, twee hoofd- en twee nagerechten. Zo kunnen ze verschillende gerechten proeven en lekker een avondje culinair genieten.”

Willemien (1987) en Thijs (1986) Robben hebben de laatste jaren hun klantenkring behoorlijk zien groeien. Willemien: “We merken dat het concept FantasTies genieten aan slaat. Er zijn veel restaurants waar men onbeperkt gerechtjes kan bestellen. Wij wilden echter culinair iets meer bieden, vandaar dit concept.” “Ik ben kok en graag culinair en creatief bezig,” vult Thijs aan. “Die creativiteit zou ik bij de standaard tapas-gerechtjes niet kwijt kunnen. Maar bij de gerechten die we nu serveren gaat mijn kokshart echt wel sneller kloppen. En ook onze gasten waarderen dat. Je proeft gewoon dat we meer zorg besteden aan hetgeen we serveren dan bij het tapas-concept.”

Voor Thijs in 2012 Restaurant Bij Ties opende, had hij al op diverse plekken gewerkt. “Dat vooral om ervaring op te doen. Ik wist al van jongs af aan dat ik iets in de horeca wilde gaan doen en koken was ook al lange tijd mijn hobby. Maar in eerste instantie leek een café mij ook wel wat.” Net als Willemien werkte Thijs ook een tijdje bij ’t Lagerhuis in Mill. “Een geweldig horecabedrijf waar ik het enorm naar mijn zin had. Zalen inrichten, feesten verzorgen en met mensen werken is echt helemaal mijn ding. Ook werkte ik als kok bij verschillende restaurants en zo merkte ik steeds meer wat ik echt wilde en dat was dus een eigen restaurant, waar we mooie en lekkere culinaire gerechten serveren.”

Sfeer en gastvrijheid spelen ook een belangrijke rol. Willemien: “Soms vinden onze gasten dat wel eens wat ouderwets. We verwelkomen onze gasten, hangen hun jas op en proberen iedereen in de watten te leggen. Dat, samen met de gerechten die we à la carte of via FantasTies genieten serveren, maakt dat onze gasten echt een avondje uit zijn.”

Naast à la carte eten en FantasTies genieten, is het ook mogelijk gerechten te bestellen en af te halen.

Restaurant Bij Ties
Kerkplein 5
5446AX Wanroij
0485 - 471 067
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bijties.nl

Like ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven.