We ontvangen als redactie van De Neije Krant en inmill.nl wekelijks veel pers- en nieuwsberichten. Dit van de meest uiteenlopende clubs, verenigingen, instellingen en bedrijven uit onze eigen gemeente.

We proberen alle berichten na ontvangst in de eerst volgende krant te plaatsen. Dat lukt ook in 99,9% van de gevallen. Activiteiten van buiten onze gemeentegrenzen plaatsen we pas als er ruimte over is, we willen immers een echte lokale krant blijven voor Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

Wilt u ook berichten plaatsen in De Neije Krant? Dan hier wat tips:

  • Lever uw berichten aan in word, zeker niet in pdf;
  • Geen tekst en afbeeldingen in een mailtje plakken, verstuur het als bijlage;
  • Het bericht zelf opmaken is niet nodig en extra werk voor de redactie om het weer weg te halen;
  • Voeg geen afbeeldingen toe in het word-bestand, deze los toevoegen als jpg bestand;
  • Zorg ervoor dat de meegestuurde bestanden niet verkleind worden door uw mailprogramma;
  • Een nieuws- of persbericht bij voorkeur onder de 350 woorden houden;
  • Een redactioneel (interview) artikel maximaal 550 woorden;
  • Zorg ervoor dat uw bericht voor zaterdagochtend 11.00 uur binnen is, eerder is nog beter;
  • Sportverslagen kunnen, mits bij ons bekend, tot zondag 19.00 uur worden aangeleverd;
  • De redactie controleert alle berichten, maar herschrijft of kort geen berichten in;

Werkwijze

Het vullen van De Neije Krant start op zaterdag. Dan worden de meeste redactionele pagina’s gemaakt op basis van het aantal berichten wat er dan is. Hierbij kunnen foto’s wat groter of kleiner geplaatst worden, of soms worden weggelaten. Dat is afhankelijk van het aantal berichten en het beschikbare aantal redactiepagina’s.

Sportverslagen

Op basis van het verwachte aantal sportberichten wordt ruimte gereserveerd. Komt er onverwachts meer sportnieuws, dan kan helaas niet al het sportnieuws mee. Uiteraard wordt al het sportnieuws wel geplaatst op onze website www.inmill.nl. Hierop komen in de loop van de week ook alle berichten die die week in De Neije Krant worden gepubliceerd.

Meerdere berichten

Soms komen er per week vanuit dezelfde organisatie meerdere berichten binnen. Om zoveel mogelijk verschillende verenigingen de kans te bieden hun bericht te plaatsen, wordt elk volgende bericht vanuit eenzelfde organisatie op de reservebank gezet. Is er op zaterdag bij het vullen voldoende ruimte, dan worden ook de berichten van de reservebank meegenomen. Anders schuiven deze door naar een krant later.

Financiën

Stichting huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert, die uitgever is van De Neije Krant, ontvangt geen subsidie. De inkomsten komen uit het plaatsen van advertenties en inwoners die als donateur De Neije Krant willen steunen. Omdat De Neije Krant geen reclamekrant wil zijn, wordt er maximaal 40% advertentieruimte per editie ingeruimd. Bij 24 pagina’s zijn er daardoor dus ongeveer 15 pagina’s beschikbaar voor het plaatsen van berichten, verslagen, columns en foto’s. Veel andere huis aan huis kranten plaatsen 80% advertenties en dus veel minder nieuws.

Meer weten of een bericht insturen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..