Vincent Broeckx, accountmanager van AED-Partner voorziet Stichting Kies voor Leven van een nieuwe AED.

Ter vervanging van zijn jarenlange trouwe dienst bewezen oude Cardiac Science G3 defibrillator mocht Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven onlangs uit handen van Vincent Broeckx van AED-Partner een hagelnieuwe Cardiac Science Powerheart G5 AED Volautomaat in ontvangst nemen.

Deze moderne AED wordt opgenomen in de landelijke promotende activiteiten van Stichting Kies voor Leven. Ook wordt deze AED opgenomen in het gratis uitleenbestand aan organisatoren van evenementen.

AED-Partner in Son is één van de vele samenwerkingspartners van Stichting Kies voor Leven. Gezamenlijk dragen zij bij aan een hartveiligere maatschappij. Allemaal op hun eigen manier. AED-Partner levert meerdere merken AED’s waaronder de Cardiac Science. Dankzij de krachtige eigenschappen van de Cardiac Science Powerheart G5 AED Volautomaat, kunnen zowel professionals als leken effectief hulp bieden. Het slachtoffer met een acute circulatiestilstand (hartstilstand) heeft zo de beste kans op overleven.

Een defibrillator aanschaffen en 24 uur 7 dagen in de week beschikbaar stellen binnen een woonwijk is een maatschappelijk verantwoorde beslissing. Het doel van een Automatische Externe Defibrillator (AED) is immers om het afwijkende hartritme van een slachtoffer te herstellen en daarmee een leven te redden.

Mede dankzij het initiatief van Stichting Kies voor Leven inzake het instellen van 6-minutenzones winnen AED’s wereldwijd aan bekendheid. Bijna iedereen is er anno 2019 wel mee bezig. De AED is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dat is een goed teken, want een AED kan levens redden. Maar niet alleen de installatie van zo’n AED is van levensbelang, ook de mensen die hiermee overweg kunnen en bereid zijn levens te redden, zijn hard nodig.

Succesvol reanimeren vraagt om een dekkend netwerk van AED’s en gekwalificeerde burgerhulpverleners. Mensen die kunnen reanimeren of die een AED hebben, worden dan ook opgeroepen dit te registreren via www.hartslagnu.nl. Is de AED in jouw buurt of op het werk wel aangemeld? Zet je in voor een hartveilige omgeving en bespreek het aanmelden en het naar buiten brengen van de AED met de eigenaar! Help ons mee levens te redden door alle beschikbare AED’s 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar te maken.

Meer info is te vinden op www.kiesvoorleven.nl of www.hartstichting.nl.