In de maand mei zendt de NTR op vier achtereenvolgende donderdagavonden een nieuwe historische serie uit onder de titel: De (h)eerlijke jaren vijftig.

De eerste aflevering “babyboom & emigratie” gaat over Mill en Langenboom, de drie andere uitzendingen spelen zich af in de Zaanstreek, Den Haag en het Groningse Stadskanaal.

Opnames

De NTR heeft in de achterliggende maanden diverse inwoners van onze gemeente geïnterviewd over wat zij zelf meegemaakt hebben in die vijftiger jaren. Aanvullend hierop heeft men hier veel authentiek foto- en filmmateriaal verzameld; zowel historisch alsook actueel materiaal. Op basis van deze verzamelde informatie heeft de NTR een ca. 50 minuten durende documentaire samengesteld, die op 9 mei op NPO2 om 20.25 uur zal worden uitgezonden.

Voorvertoning in Mill

Op initiatief van het NTR-team zal er op donderdag 2 mei om 19.30 een voorvertoning van die aflevering “babyboom & emigratie” te zien zijn in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. De zaal gaat om 19.15 uur open, toegang is gratis en na afloop is er volop tijd om met elkaar na te praten.