Foto: Cockie Kremers

In overleg met het college van de gemeente Mill en Sint Hubert, nam Corné Kremers in december het initiatief om een wijkraad Mill Centrum op te richten. Hiervoor werden enkele bijeenkomsten gehouden met geïnteresseerden.

Tijdens de eerste bijeenkomst werd een uitleg gegeven over het hoe en wat. Tijdens de tweede bijeenkomst konden geïnteresseerden aangeven welke rol men wilde spelen. Een aantal personen gaf aan alleen commissiewerk te willen gaan doen. Gelukkig waren er ook 9 personen die in het bestuur wilden plaatsnemen.

Deze negen personen hebben daarna in een aparte bijeenkomst bepaald wie welke rol in het bestuur gaat spelen. Uiteindelijk is er het volgende uitgekomen: Anco Bloemendal; voorzitter, Raymond van Putten; penningmeester, Sander van Emden; secretaris en als bestuursleden Bert de Jongh, René Schipperheijn, Trudy Peters, Wendy Hermsen, Theo Schepens en William van Gemert.

Het bestuur heeft besloten om van de wijkraad een stichting te maken, er is weinig verschil met een vereniging maar als stichting hoef je geen leden te hebben en dat maakt het allemaal wat makkelijker. Om de stichting wijkraad Mill Centrum op te richten is er binnenkort een afspraak met de notaris die ervoor zal zorgen dat de statuten worden gemaakt en dat ze ingeschreven gaan worden bij de Kamer van Koophandel. Bij de gemeente zal het bestuur een convenant ondertekenen waarin de doelstellingen en de verplichtingen van de stichting zijn bepaald.

Als dit allemaal geregeld is, kan stichting wijkraad Mill Centrum gaan doen waar ze voor zijn opgericht: de belangen van de inwoners van Mill Centrum vertegenwoordigen bij de gemeente en bij de diverse platforms zoals bijvoorbeeld Ontdek Mill of het gehandicaptenplatform. Ze zullen dan ook regelmatig in gesprek gaan met deze en andere partijen, maar daarvoor heeft het bestuur natuurlijk wel input vanuit de inwoners nodig.

Het is de bedoeling dat de stichting een aantal commissies gaat oprichten waarin behalve leden van het bestuur ook de inwoners zitting gaan nemen. Welke commissies dit gaan worden hangt sterk af van wat er leeft onder de inwoners. Denk bijvoorbeeld aan verkeersveiligheid, de burgerveiligheid of aan de openbare ruimten.

Ook roept het bestuur inwoners op mee te denken over een eigen logo. Ideeen? Laat het hen weten!

Via de website www.wijkraad-mill-centrum.nl kunt u binnenkort meer informatie vinden maar ook in de (social)media zal men regelmatig van zich laten horen. Hebt u nu al ideeën of wilt u zomaar iets kwijt dan kan dat nu al via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laat van u horen, samen staan we sterk(er)!