CDA Mill en Sint Hubert haalt de Brabantse kandidaat voor het Europees Parlement Tom Berendsen naar Mill.

Op donderdag 9 mei zal Berendsen een bezoek brengen aan Nube Hydrolics, producent van hydraulische stuurblokken. Bij dit werkbezoek zal ook Tweede Kamerlid Erik Ronnes uit Boxmeer aanwezig zijn. Hij ondersteunt Tom Berendsen, die Brabant gaat vertegenwoordigen in het Europees Parlement.

CDA fractievoorzitter Mark Janssen-van Gaal vindt het belangrijk om ook een directe lijn met Brussel te hebben: “Belangrijke dossiers voor onze gemeente zoals het landbouwbeleid, vitaal platteland, economie, banen en innovatie liggen ook in Brussel op tafel. Het is belangrijk dat er iemand naar die dossiers kijkt met een Brabantse bril, liefst met praktijkvoorbeelden uit onze regio in het achterhoofd. Als CDA willen we de lijntjes die we hebben inzetten voor de gemeente. Zo heeft de huidige Europarlementariër Lambert van Nistelrooij zich ook actief ingezet voor onze gemeente, in het bijzonder voor de plattelandsontwikkeling. Tom Berendsen moet de komende jaren in Brussel een zelfde, belangrijke rol voor ons gaan vervullen.”

Berendsen (36) staat op de 3e plaats van de CDA-lijst voor de verkiezingen van 23 mei. Hij is de enige Brabander die kans maakt op een invloedrijke positie in Brussel. “Het is van groot belang dat we als provincie aan tafel blijven zitten in Brussel. Als ik gekozen word dan ga ik vol energie werken aan oplossingen en aan kansen pakken voor onze provincie. Het is daarbij van groot belang om de lijntjes kort te houden, ook met de regio Land van Cuijk.”