De laatste weken zijn vier Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsborden onthuld met mooie evenementen op de bedrijven. Zoals ook bij een bedrijf in onze gemeente: Vermeulen Melkvee in Sint Hubert.

Meerdere bedrijven volgen nog dit jaar. Het initiatief zoekt nu nieuwe deelnemers in het hele Land van Cuijk die mee willen doen.

Het doel is meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om hen heen en meer kennis bij consumenten over waar ons voedsel vandaan komt. Dat is het doel van het landelijke initiatief Boert Bewust. Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. Alle deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een ‘Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord’.

De eerste groep van 15 deelnemers is eind 2018 gestart met de voorbereidingen. Een enthousiaste club die graag meer collega’s willen verwelkomen om samen leuke activiteiten te organiseren om de verbinding met de maatschappij te verbeteren.

Wilt u als agrarische ondernemer meer weten over Land van Cuijk Boert Bewust? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 22 mei om 20.00 uur bij Bens BoerderEI Beerseweg 29a in Haps, aanvang 20.00 uur.

Naast toelichting op de landelijke stichting, de certificering en werkwijze vertellen enkele deelnemers van Land van Cuijk Boert Bewust over hun ervaringen. Graag aanmelden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Hugo Bens, 06 10 88 68 44 of coördinator Monique van Loon, 06 27 85 01 69.

Kijk voor meer informatie over Boert Bewust en de deelnemende bedrijven op www.landvancuijkboertbewust.nl of de landelijke Stichting www.boertbewust.nl.