Gebleken is dat de zomermaanden moeilijk zijn voor de oudere mensen omdat veel activiteiten dan stoppen.

De Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid van onze gemeente wil een zomerkalender uitgeven waarin staat welke activiteiten wél in de zomermaanden plaatsvinden. Graag verneemt de werkgroep vóór 1 juni welke activiteiten uw organisatie in de maanden juli en augustus ontplooit. Ook sportverenigingen die activiteiten hebben waar ouderen open bij kunnen aansluiten in deze zomer, kunnen deze mogelijkheden doorgeven.

Eén van de onderwerpen in het takenpakket van de Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid Mill is eenzaamheid. Eenzaamheid is een urgent en complex probleem. In onze gemeente voelt 51% van de inwoners boven 65 jaar zich eenzaam (GGD monitor 2016). De Werkgroep Preventie gaat deze maanden aan de slag met bewustwording van deze eenzaamheid door o.a. artikelen in de media. Slogan: “Oog voor elkaar”.

U kunt uw gegevens mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking namens de Werkgroep Preventie Lokaal Beraad Ouderenbeleid Mill, Elly Meijnders, communicatie.