Door Guus Fonteijn - Ik ben op bezoek aan de Dennendijk in Langenboom bij Anne-Marie en Michel Schraven voor een interview over Xpoboost therapie lampen therapie.

De bezoekers van het Gezond Leven Event op 18 mei kunnen een gratis demonstratie van therapielampen en massagestoelen verwachten met extra veel uitleg.

Anne-Marie en Michel Schraven zijn getrouwd en hebben 2 kinderen. Ruim 10 jaar geleden kreeg Michel de diagnose PSC, een zeldzame lever ziekte, en later ook nog eens Colitis Ulcerosa (darmziekte) en ziekte van Lyme.

Anne-Marie vertelt: "Na een aantal ziekenhuis opnames met bloedvergiftiging en ontstekingen, knapte Michel de laatste keer niet echt meer op, zijn energie niveau was erg laag. De medische molen begon sneller te draaien en een transplantatie was het vooruitzicht. Zelfs dat zou moeilijk worden, omdat er resistentie van antibiotica was ontstaan. De toekomst werd alsmaar donkerder”.

Via hun massagestoelenbedrijf RelexZ, kwamen ze in contact met een gezondheidsconsultant in België. Hij heeft verschillende topsporters geholpen. Via deze man maakten ze kennis met Low Level Laser Therapie.

“Toen zagen we het licht! We besloten direct de lichttherapie te gaan proberen. Thuis gekomen na de eerste therapie en na ruim een halve dag onderweg te zijn geweest, zijn we ‘s avonds oefeningen gaan doen. Wonderlijk genoeg ging het direct met ons beiden verrassend beter”.

Waar komt het idee van jullie product vandaan?

“Via deze gezondheidsconsultant uit België maakten wij kennis met Low Level Laser Therapie(LLLT), echter niet specifiek met laser zoals de naam doet denken, maar met LED lampen. Men verzekerde ons dat deze therapie Michel zou gaan redden, of minstens verbetering zou geven. Wonderlijk genoeg ging het direct met ons beiden verrassend beter. Geconfronteerd met de zeer hoge aanschafprijs van € 150,00 van het lichttherapie apparaat besloten we zelf een lichttherapieapparaat te ontwikkelen. We wilden een betaalbaar product aanbieden, zonder aan kwaliteit te verliezen en dat is gelukt”.

Waarom zijn jullie producten belangrijk voor mensen?

"Licht is veel belangrijker voor je dan de meeste mensen denken. Brede kennis delen om gezond door het leven te gaan wordt in het algemeen door ziekenhuizen nauwelijks gedeeld, zo is onze ervaring. Er is echter niet één aspect wat maakt dat we gezond kunnen zijn, het gaat om vele aspecten die samen tot een goed resultaat kunnen leiden. Wat juiste voeding is voor de een, hoeft dat niet voor een ander te zijn, of misschien juist wel, maar op een ander moment. Gezond eten, zuiver drinken, goed slapen en voldoende licht op de juiste momenten is erg belangrijk".
De Xpoboost therapie module’s hebben ze zelf ontworpen en ontwikkeld. Ze zijn uitgerust met speciale led lampen (Light Emitting Diode’s) om licht, net als zonlicht, aan te vullen op ons lichaam om tekorten op te heffen, waardoor biologische processen in ons lichaam kunnen worden verbeterd.

Wat mogen bezoekers van het Gezond Leven Event verwachten?

“De bezoekers kunnen een gratis demonstratie van therapielampen en massagestoelen verwachten en natuurlijk extra veel uitleg. Ook zullen we een speciale korting aanbieden op de producten. Al met al is uitwisseling van kennis het meest belangrijke dat we graag delen”.