Heb je hem al gespot? De AED van Rondom het Hoekje in Langenboom? Hij hangt sinds woensdag 8 mei op de Zandvoortsestraat 2A.

Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat het gelukt is! Vele donateurs en de Dorpsraad Langenboom hebben dit met hun donatie mogelijk gemaakt. Hiervoor onze hartelijke dank. Langenboom is nu bijna geheel voorzien van AED’s voor een snelle hulp bij hartstilstand.

Behalve dat er op vele plaatsen AED’s dienen te hangen zijn cursussen om deze te bedienen onontbeerlijk. Wil ook jij weten hoe te reanimeren en een AED te bedienen, ook al woon je niet in de directe omgeving van ’t Hoekje? Hoe meer personen hoe hartveiliger onze gehele Langenboomse leefomgeving. De kosten van deze cursus zijn ongeveer € 35,00 (één avond van circa drie uur, elke twee jaar dient een herhalingscursus gevolgd te worden). Er zijn ziektekosten verzekeringen die dit vergoeden, informeer ernaar bij je verzekering.
Mocht je interesse in de cursus hebben stuur dan een mailtje naar Maaike (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De nieuwe AED wordt aangemeld bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) zodat iedereen die een erkend AED-certificaat heeft en bij www.hartslagnu.nl aangesloten is een sms oproep krijgt wanneer een inzet noodzakelijk is.

Werkgroep AED Rondom het Hoekje
Lenny van Berlo (0486-432769) en Maaike Chavanu (0486-475591)