Tijdens de verkiezingen van het Europees parlement hebben kiezers in de gemeente Mill en Sint Hubert het CDA beloond met een zeer goed verkiezingsresultaat.

Ook Frans Timmermans van de Partij van de Arbeid deed het zeer goed in onze gemeente. Het CDA kreeg 32,8 % van de stemmen. Een flinke stijging (6,7 %) ten opzichte van vijf jaar geleden. Veruit de hoogste stijger van het CDA in heel Nederland.

CDA bestuurslid Erik van Gerwen: ‘Deze groei is mede te danken aan het enthousiasme van de actieve lokale leden, een goed realistisch programma en de betrokkenheid van de Brabantse kandidaat Tom Berendsen. We hebben veel contact met Tom en hij is regelmatig bij ons in de buurt’.

Voorkeurszetel Tom Berendsen

Het landelijke CDA zal vier zetels vervullen in de fractie van de Europese Volkspartij, de fractie van Spitzenkandidaat (EU lijsttrekker) Manfred Weber en Angela Merkel. Bijzonder is dat alle vier de CDA kandidaten met voorkeur zijn gekozen, de voorkeursdrempel is 20.998. De Brabantse kandidaat Tom Berendsen heeft 28.579 voorkeurstemmen gehaald, waarvan 631 stemmen uit de gemeente Mill en Sint Hubert.

Vertrouwen in de toekomst

Mark Janssen fractievoorzitter van CDA Mill en Sint Hubert: ‘Als lokale fractie zijn we zeer dankbaar met steun die wij in onze gemeente ontvangen. De komende jaren willen wij, in het belang van onze regio, onze directe lijnen in het provinciaal bestuur, de Tweede kamer en nu dus ook met Tom Berendsen in Europa benutten.
Zo kunnen we samen inspelen op de veranderingen in de wereld die van invloed zullen zijn van onze sterke dorpen. Elkaar inspireren, leren van goede voorbeelden in Nederland en soms zelf ook als sociale en ondernemende dorpen het voorbeeld voor anderen worden!’.

www.cdamill.nl