Foto: Cockie Kremers

In december 2018 werd Jan-Bart Nielen uit Katwijk (NB) eigenaar van het voormalige Blokkerpand aan de hoek Stationsstraat en Burgemeester Verstraatenlaan in Mill.

Onlangs werden door de gemeente de juiste vergunningen verleend en kan men aan de slag om de volgende stappen te ondernemen. Dat is het realiseren van 2 appartementen, een winkelruimte en een brasserie.

“Als alles volgens plan verloopt, open ik nog deze zomer hier een brasserie,” vertelt Sjors Dollevoet (1995) uit Mill. “Binnen zal het ongeveer 160 vierkante meter zijn maar buiten komt ook een terras aan zowel de kant van de Stationsstraat als de Burgemeester Verstraatenlaan. Hier kunnen gasten dan alle dagen – behalve op maandag – terecht voor een lunch, diner of bijvoorbeeld koffie met gebak. Maar ook een vrijdagmiddagborrel is mogelijk.”

Sjors vertelt dat hij in februari voor het eerst contact had met Jan-Bart Nielen. “In het verleden is er ooit een enquête geweest rond de behoefte aan een lunchroom in het centrum van Mill. De opstellers van die enquête wezen Jan-Bart daarop en noemden mijn naam als mogelijk belangstellende voor een dergelijke horecazaak. Ik ben als ZZP’er werkzaam bij evenementen en horecabedrijven en dat bevalt me prima. Maar toen Jan-Bart me vertelde over zijn plannen met het voormalige Blokkerpand, was mijn belangstelling wel gewekt.”

Het traject om de juiste vergunningen te krijgen duurde iets langer dan verwacht, maar nu zijn deze binnen. Sjors: “We gaan nu ook snel verder. Ik ben bezig met de juiste horecapapieren en ook moet er binnen nog verbouwd worden. Zo komt er een keuken, een voorraadruimte en we moeten bijvoorbeeld toiletten realiseren. De openingstijden zijn gerelateerd aan winkeltijden, dus het wordt geen horecazaak die tot laat open is. Gebaseerd op de reacties die ik krijg, denk ik dat er wel behoefte is aan een brasserie waar men even een kopje koffie kan drinken, maar ook kan lunchen of een warme maaltijd kan krijgen. Het is midden in het centrum en door de uitbreiding van diverse nieuwe winkels aan de markt, zal het hier alleen maar drukker gaan worden.”

Naast de brasserie van Sjors, waarvan hij de naam nog even niet wil verklappen, komt er één winkelruimte. Jan-Bart Nielen verwacht dat deze medio oktober de deuren zal openen. Deze winkel krijgt een ingang aan het marktplein. De brasserie is zowel via de bestaande ingang aan de Stationsstraat toegankelijk, als via een nieuwe ingang aan de Burgemeester Verstraatenlaan.