De zon scheen volop op maandag 24 juni en daar profiteerde ook de allereerste aanvrager van de duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert Edd Verheijen van.

Met zestien zonnepanelen op zijn dak, muurisolatie, en raam- en vloerisolatie op de planning is Verheijen goed op weg om zijn woning energieneutraal te maken en kosten te besparen. Reden voor wethouder Jos van den Boogaart om een bezoek te brengen aan de woning aan de Melkweg om Verheijen te feliciteren met een bijzondere ZONNEbloem.

De duurzaamheidsleningen zijn in het leven geroepen om inwoners een financiële steun in de rug te geven bij het nemen van duurzame maatregelen. Het voordeel van de leningen is de lage rente. Zo hoeft niet direct spaargeld te worden aangebroken en kunt u wel profiteren van de voordelen van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Verder levert isolatie meer comfort op. Bovenal lever je met deze praktische maatregelen zelf een bijdrage aan een goed klimaat. De gemeente heeft € 1.000.000,- beschikbaar gesteld voor het fonds.

Ook een duurzaamheidslening?

Dit is mogelijk als u maatregelen neemt in uw woning die ten goede komen aan de duurzaamheid van uw woning. U kunt in dit geval tot € 15.000,- lenen. Kijk voor meer informatie en aanvragen op www.gemeente-mill.nl/duurzaamheidslening.