Foto: Cockie Kremers

De broers Kees (24 jaar) en Piet (25 jaar) van Strijp uit Mill zijn sinds enkele maanden als horecaondernemers aan de slag in Café Difference aan de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert.

Op zondag 28 juli is er een feest om afscheid te nemen van de inrichting en naam Difference. Daarna start er een grondige verbouwing van het café, om eind augustus weer open te gaan onder de naam Café Broers. Gedurende de verbouwing zal de zaal tijdelijk als café worden ingericht.

“We willen er weer een echt dorpscafé van maken, een bruin café met trendy uitstraling,” vertelt Kees. “We merken dat daar behoefte aan is hier in Sint Hubert. Mensen die willen biljarten, darten of gezellig aan de bar wat willen drinken en buurten, dat kan nu al, maar straks in een sfeervoller en wat groter café dan nu.” “Ook kregen we alweer de vraag om hier een feest te boeken in de zaal, dat kan uiteraard ook,” vult Piet aan. “Daarnaast willen we eens per maand een feest organiseren voor jongeren en eens in de maand ook voor een breder publiek, we willen echt weer een café worden voor jong en oud, dus een echt dorpscafé.”

Kees en Piet zijn geboren en getogen in Mill, maar zijn meestal in Sint Hubert te vinden. Kees: “Onze vriendenclub komt hier uit de buurt en zat meestal hier in Sint Hubert. Zo zijn we hier ook terecht gekomen. Af en toe hielp ik hier al achter de bar en onze Piet maakte hier foto’s.” Alle 2 zijn ze werkzaam in de metaaltechniek. Piet: “Daarnaast ben ik fotograaf op festivals en evenementen. De vorige huurders van Difference vroegen ons of we wellicht zin hadden het horecabedrijf hier over te nemen. Ik zag dat eigenlijk eerst niet echt zitten. Maar toen onze Kees voorstelde het samen te doen, leek het me toch wel wat.”

Na eerst enkele maanden op proef de zaak gedraaid te hebben besloten de broers onlangs het avontuur samen aan te gaan. “We blijven er gewoon bij werken, zijn straks van woensdag tot en met zaterdag vanaf 20.00 uur open en op zondag vanaf 14.00 uur. We hebben er echt veel zin in.”

Het café krijgt een geheel nieuwe inrichting en uitstraling. Kees: “We gaan een wand verschuiven waardoor het ook wat groter wordt. Daarnaast gaan we alles schilderen, ander behang, nieuwe lambrisering, andere verlichting en er komt een nieuwe geluidsinstallatie.” Doordat het café wat groter wordt, is er ruimte om er naast een normaal biljart, ook een poolbiljart te plaatsen.”

Agenda

Reserveer alvast in de agenda zondag 28 juli. Dan is er vanaf 14.00 uur een gezellige Difference closingparty met vanaf 16.00 uur de Nick’s pianoshow. Daarna zal het café tijdelijk verhuizen naar de zaal en start de verbouwing van het café. Vrijdagavond 30 augustus is er een opening met diverse DJ’s, zaterdagavond 31 augustus met een live band en zondag 1 september staat ook nog helemaal in het teken van de opening van Café Broers. Uiteraard is zowel de closingparty als het openingsweekend gratis toegankelijk.

Zie voor meer informatie en om op de hoogte te blijven ook www.cafebroers.nl.