Foto: Hen Daams

Deze week is er een officieel verzoek richting het bestuur van de Nijmeegse Vierdaagse gegaan. Dit om dit wandelevenement weer door Mill te laten komen.

Het verzoek werd gedaan door Burgemeester Antoine Walraven namens de gemeente Mill en Sint Hubert, Bart van Hees als voorzitter van Ontdek Mill en Corné Kremers als voorzitter van Stichting Activiteiten Mill.

In de brief staat o.a.: “Tot midden jaren zestig, mochten we elk jaar de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse die de 50 kilometer liepen verwelkomen in Mill. Helaas stopte dit toen door wijziging van routes. Maar in 2016 was het weer zover. Tijdens de 100e Nijmeegse Vierdaagse werd er een route van 55 kilometer toegevoegd als jubileum-afstand. Hiermee was op vrijdag ook Mill weer aan te doen. Nog steeds herinnert een speciale tegel in het centrum van Mill aan deze gebeurtenis.

De Nijmeegse Vierdaagse is naast een fantastisch wandelevenement ook een mooie activiteit om te verbroederen. Dat merkten wij ook in Mill. Want vele buurtschappen, activiteitenclubs en individuele inwoners sloegen de handen ineen om van de doortocht van deze 100e Vierdaagse een groot feest te maken. En dat is gelukt. Nog steeds kijken alle betrokken organisaties en inwoners met een goed gevoel terug op die doortocht en de festiviteiten rond die speciale dag.

Helaas bleek dat de afstand van 55 kilometer niet als vaste afstand opgenomen kon worden in de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse. Wel kregen we vanuit uw bestuur de toezegging dat bij elk jubileum opnieuw gekeken zou worden naar het al dan niet opnemen van deze jubileum-afstand. Wel nu, in de zomer van 2021 staat de 105e Nijmeegse Vierdaagse op het programma. Wat ons betreft een mooi jubileum om opnieuw de gemeente Mill en Sint Hubert op te nemen in die editie.

Graag bieden we hierbij onze medewerking en gastvrijheid aan voor de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse tijdens de jubileum-editie van 2021. Uiteraard zouden we dit ook jaarlijks willen doen, mocht er een mogelijkheid zijn om onze gemeente structureel op te nemen in dit wandelevenement.”

De initiatiefnemers verwachten begin volgend jaar meer duidelijkheid te hebben op het al dan niet opnemen van de gemeente Mill en Sint Hubert in de route van de Vierdaagse in 2021.