De AED aan de gevel van de Molenstraat 22 in Mill is dag en nacht beschikbaar

De oproep in deze krant om wegens onze verhuizing naar het centrum van Mill woonbuurt D’n Oeral ‘Hartveilig’ te houden is niet zonder succes gebleven. Marco van den Broek en Marieke van Dijk, woonachtig aan de Molenstraat 22 in Mill zijn de nieuwe AED-beheerders.

Zowel Marco als Marieke voldoen aan de twee gestelde voorwaarden. Ze beschikken beiden over een reanimatie/AED diploma en zij staan ook allebei als burgerhulpverlener bij HartslagNU.nl ingeschreven. Marieke werkt in de verzorging en Marco krijgt vanuit zijn werk als persfotograaf alle meldingen van calamiteiten binnen. Hij is dus vaak snel aanwezig bij ongevallen waar eerste hulp bij nodig is.

Daarmee is niet alleen onze huidige woonwijk weer voorzien van een levensreddend toestel, inclusief het Acaciahof en een deel van de Karstraat, maar is er bovendien een perfecte overlapping gecreëerd naar de AED’s bij de ingang van Myllesweerd/Gemeentehuis en de twee binnenkort te (her)installeren AED’s in de Wilhelminastraat en de Beerseweg. De bij HartslagNU.nl ingeschreven burgerhulpverleners kunnen binnen de vereiste zes minuten bij het slachtoffer zijn.

Het belang van een AED

Wanneer binnen zes minuten gealarmeerd, gereanimeerd én met behulp van een AED, gedefibrilleerd kan worden als iemand een hartstilstand krijgt, kunnen de overlevingskansen sterk toenemen. Het is daarom enorm belangrijk dat binnen een zes-minutenzone een AED beschikbaar is.

Wat is een 6-Minutenzone?

Een zes-Minutenzone is een gebied waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen zes-minuten de juiste hulp krijgen; 112 wordt gebeld, er wordt gestart met reanimeren en er wordt een AED ingezet. Als 112 wordt gebeld bij een circulatiestilstand (hartstilstand), schakelt de telefoniste bij de centrale de ambulance in en activeert ze de burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HartslagNU.nl. Een deel van die hulpverleners ontvangt een sms-bericht met de opdracht om de dichtstbijzijnde AED te halen. Een ander deel wordt direct naar het slachtoffer gestuurd met de opdracht om de reanimatie te starten.

Meer weten? Bel dan Toon Hermsen 0485-451847 of stuur een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..