Aan de markt in Mill wordt hard gewerkt aan het Maaslandblok. Naar verwachting zal dit complex met appartementen en winkelruimtes medio december worden opgeleverd.

Hema, Terstal en Kruidvat zullen naar deze nieuwe ruimtes verhuizen. Boerderijwinkel Verdaasdonk zal het aanbod binnenkort uitbreiden met een slagerij. Naar verluid komt er ook nog een bakkerij naar het marktplein, maar die officiële bevestiging hebben we nog niet kunnen krijgen.

Kruidvatpand

Onlangs melden we al dat er een nieuwe invulling is gevonden van een gedeelte van het huidige Kruidvatpand. Daar zal begin 2020 True Beauty uit Mill zich vestigen. Dit is een schoonheidssalon voor huidverbetering en wellnessbehandelingen, medische pedicure en permanente make-up. Ook komt er een winkelgedeelte wat enkele dagen per week open zal zijn.

Action

We kregen ook berichtjes in onze mailbox (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dat Action naar Mill zou komen. Dit in het voormalige pand van Jan Linders aan de hoek Oranjeboomstraat.

Vastgoed-manager Bart Pluk van Jan Linders vertelt: “Linders Beleggingen BV (eigenaar van het pand) onderzoekt momenteel samen met partners naar een passende invulling van het pand. Daarover wordt ook concreet met de gemeente gesproken. Op dit moment kunnen we daar verder geen inhoudelijke mededelingen over doen.”

Ook werd het pand aan de Kerkstraat waar nu de Hema actief is genoemd als mogelijke locatie voor Action. De eigenaar van dit voormalige horecapand, waar nu ook detailhandel is toegestaan, liet desgevraagd weten nog geen nieuwe invulling gevonden te hebben als de Hema in januari het pand verlaat. Belangstellende huurders of kopers voor dat pand kunnen zich bij hen melden.

We hebben als redactie contact gehad met Action. Ook zij geven aan dat er geen concrete plannen zijn om naar Mill te komen. Een woordvoerder vertelde desgevraagd dat zij met hun winkel in Cuijk ook het verzorgingsgebied voor de gemeente Mill en Sint Hubert bedienen en dat een extra winkel in Mill daardoor geen logische uitbreiding zou zijn.

In het nieuwe Maaslandblok zijn nog 2 winkelruimtes te huur. Eentje van ongeveer 110m2 en eentje van 130m2. Hiervoor worden nog ondernemers gezocht.