Na 10 jaar is stijldansen weer helemaal ‘hot’

Bij Danscentrum Verhoeven in Cuijk en Boxmeer merkte ze het al een tijdje, dansen is weer helemaal in de picture. Deze geluiden waren ook overal te horen tijdens het landelijke dansleraren congres.

Voor RTL4 een goede reden om hun succesvolle TV programma Dancing With The Stars weer op de buis te brengen. Op 7 september staat de eerste uitzending alweer gepland.

De presentatie is nu in handen van Chantal Janzen met Tijl Beckand. Van de professionele dansers is Marcus van Teijlingen weer present. Hij had al een aantal keren de strijd gewonnen. Als bekende Nederlanders zullen o.a. Heleen van Royen, Tooske Ragas, Gijs Staverman en Barry Stevens van de partij zijn. Laatste is een bekend choreograaf die met professional Janneke Vermeulen uit Nijmegen de sportieve strijd zal aangaan.

Jurypanel zal bestaan uit Dan Karaty, Euvgenia Parakhina, Irene Moors en voormalig wereldkampioen Louis van Amstel. Louis heeft als professional ook deelgenomen aan de Amerikaanse versie van DWTS en danste daar o.a. met Priscilla Presley en Kelly Osbourne en was zelfs genomineerd voor een Emmy award voor zijn choreografie van een Paso Doble die werd uitgevoerd tijdens DWTS.

Dansschoolhouder Hans Verhoeven van Danscentrum Verhoeven in Cuijk is natuurlijk erg enthousiast met deze ontwikkelingen. Hij herinnert zich nog de behoorlijke toename van leerlingen in zijn dansscholen bij de eerste series van DWTS. Verschillende plaatselijke (sport)verenigingen hadden toen zelfs een lokale DWTS feestavond georganiseerd in hun clubhuis. Gevorderde leerlingen van zijn dansscholen dansten daar met bekende leden en bestuursleden van hun vereniging. Ook bij een gemeente bestuur in de gemeente van een van zijn dansscholen werd zo’n avond georganiseerd en danste wethouders met enkele van zijn leerlingen. Niet als wedstrijd maar puur voor de gezelligheid. Dat is in eerste instantie natuurlijk waar dansen voor staat: Pure gezelligheid!