Foto: Toon Willems

Nadat voor de zomervakantie pergola’s zijn geplaatst en een wilgentunnel op het schoolplein van basisschool De LenS, zijn deze pergola's nu voorzien van diverse klimopplanten en hangende moestuintjes. Hierdoor wordt de groene uitstraling van het schoolplein en meer schaduwplekken op een natuurlijke manier gecreëerd.

Enkele kinderen van groep 8 hebben samen met een aantal ouders afgelopen maandagochtend de handen uit de mouwen gestoken om al deze planten een mooi plekje te geven op het schoolplein. Deze kinderen weten nu ook dat "groene" vingers in werkelijkheid zwart zijn van de potgrond. Maar het resultaat is super.

Een mooie aankleding van de pergola's en twee door de kinderen zelf geschilderde grote bloempotten gevuld met groen staan bij de ingang van de kleuters van De LenS.

Naast de schaduwwerking op het schoolplein worden deze pergola’s zo ingericht dat hierbij ook ruimte is voor een hangende moestuin. Deze hangende moestuin gaat binnen de projecten op school gebruikt worden bij de praktijklessen. Tuinieren is voor kinderen heel waardevol en leerzaam. Een moestuin brengt kinderen in contact met de natuur. Hoe plantjes groeien leer je het beste in een echte omgeving met aarde, wind en regen en niet uit een boekje of een filmpje. Af en toe wat proeven en ruiken aan de kruiden en bloemen draagt allemaal bij aan het leerproces. Naast de hangen moestuin worden er ook groene speelelementen geplaatst, zoals onder andere de reeds gerealiseerde wilgentunnel.

De aanplant is mede mogelijk gemaakt door tuincentrum Den Elsenhof. Naast alle hulp hebben wij ook een mooie bijdrage ontvangen uit het Prins Bernard Cultuurfonds middels het Noord Brabantse Buurtfonds schoolpleinen van de toekomst.

Namens de oudervereniging en het schoolbestuur willen wij iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet.