Vrijdag 6 september opende Sjors Dollevoet de deuren van Brasserie d’n Buurman aan de Stationsstraat 1 in Mill.

“Niet officieel met een lint doorknippen of zo,” vertelt Sjors. “We zijn gewoon open. Er komt later wel een officieel iets, dat doen we dan samen met iedereen die hier de laatste weken heeft gewerkt om alles hier gerealiseerd te krijgen. We zijn dit weekend elke dag vanaf 10.00 uur open, de keuken tot 20.30 uur en iedereen is van harte welkom.”

Sinds december 2018 is Jan-Bart Nielen eigenaar van het voormalige Blokkerpand aan de Stationsstraat in Mill. Sjors vertelt dat hij in februari voor het eerst contact had met Jan-Bart. “In het verleden is er ooit een enquête geweest rond de behoefte aan een lunchroom in het centrum van Mill. De opstellers van die enquête wezen Jan-Bart daarop en noemden mijn naam als mogelijk belangstellende voor een dergelijke horecazaak. Ik was als ZZP’er werkzaam bij evenementen en horecabedrijven en dat beviel me prima. Maar toen Jan-Bart me vertelde over zijn plannen met het voormalige Blokkerpand, was mijn belangstelling wel gewekt.”

De laatste maanden is er hard gewerkt in het pand, alles is nieuw, van vloer tot plafond, toiletten en er is een complete keuken en bar geïnstalleerd. En het resultaat mag gezien worden. Sjors: “Onze openingstijden zijn gerelateerd aan winkeltijden, dus het is geen horecazaak die tot laat open is. Gebaseerd op de reacties die ik krijg, denk ik dat er wel behoefte is aan een brasserie waar men even een kopje koffie kan drinken, maar ook kan lunchen of een warme maaltijd kan krijgen. Gezellig wat drinken of de vrijdagmiddagborrel hier doen met een kaasplankje of borrelhapjes kan uiteraard ook, dat zowel binnen als op ons terras aan de zijde van de Burgemeester Verstraatenlaan.”

Brasserie d’n Buurman is van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur geopend. De keuken sluit van dinsdag tot en met donderdag om 17.30 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag om 20.30 uur. Op maandagen is d’n Buurman gesloten.

Meer weten?

Loop dan eens binnen bij d’n Buurman en like ook de Facebookpagina. Ook is binnenkort alle actuele informatie te vinden op www.buurmanmill.nl.