Hoewel de zomer op z’n einde loopt, lijkt dit voor het kittenseizoen nog lang niet het geval te zijn. De katten blijven binnenstromen bij Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden.

Alleen afgelopen week alweer meer dan 20 kittens. Deze zijn afkomstig uit de diverse gemeenten waarvoor Hokazo de opvang verzorgt namelijk Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Meierijstad, Mill en St. Hubert, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel en Uden.

Hokazo wordt overspoeld met zwangere poezen, moederpoezen met kittens en (piep)jonge weeskittens. Sommige katten zijn nauwelijks mensen gewend en hebben buiten moeten zien te overleven, anderen hebben duidelijk een thuis gehad, maar zijn (in veel gevallen) harteloos gedumpt. Het zou het werk van Hokazo een stuk makkelijker maken als alle katteneigenaren hun verantwoordelijkheid zouden nemen en hun poezen én katers zouden laten castreren. Een ongecastreerde poes kan in drie jaar tijd meer dan 100 nakomelingen krijgen (!). Al die (vaak ongewenste) nestjes betekenen niet alleen ontzettend veel werk voor het dierenopvangcentrum, maar vooral ook heel veel dierenleed.

Kittens zoeken een liefdevol thuis

Alle opgevangen kittens en moederpoezen verdienen een beter leven en zijn dan ook op zoek naar een warm thuis. Veel kittens zijn al direct plaatsbaar, sommigen zijn nog te jong maar kunnen wel al gereserveerd worden. De kittens zijn bij plaatsing geënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt. De nieuwe eigenaar krijgt daarnaast een tegoedbon mee voor de tweede enting en castratie bij een van de dierenartsen waarmee Hokazo samenwerkt.

Een klein aantal kittens verblijft in het dierenopvangcentrum zelf, het overgrote deel wordt opgevangen in pleeggezinnen. In een huiselijke omgeving ervaren de katten veel minder stress, is de kans op ziekten veel kleiner en worden ze bovendien goed gesocialiseerd op mensen, huiselijke geluiden en eventuele andere dieren. Alle beschikbare moederpoezen en kittens zijn te vinden op de website en Facebookpagina van Hokazo.

Extra vrijwilligers zijn welkom

Hokazo is niet alleen op zoek naar baasjes voor alle moederpoezen en kittens maar ook naar hulp. Wilt u wellicht pleeggezin worden? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u misschien helpen bij de verzorging van de honden en katten die in het dierenopvangcentrum verblijven? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0413-260546 om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Uw hulp is heel erg welkom.

Kijk voor meer informatie over Dierenopvangcentrum Hokazo op www.hokazo.nl of www.facebook.com/hokazo.