Door Eefke Peeters - Monique Graat, de eerste professionele mantelzorger van de regio, viert feest! Misschien heb je haar ergens in de regio getroffen. Koffie drinkend bij Cultureel Centrum Myllesweerd bijvoorbeeld, of winkelend in Boxmeer. Haar bedrijf ‘Even Monique bellen’ bestaat vijf jaar en dat vierde ze afgelopen week op een bijzondere manier met haar cliënten.

Wie jarig is trakteert

“Ik heb goed nagedacht over wat ik zou willen doen en ik heb dit, net zoals ik mijn werk benader, echt op maat per client uitgestippeld. Ik heb iedereen getrakteerd op iets wat echt bij hen past. Sommige cliënten konden door omstandigheden niet mee en die hebben een doos lekkere gebakjes gekregen. Dat gold ook voor de afdelingen waar ik mijn cliënten bezoek, Ik wilde hen bedanken voor de gastvrijheid en de tips en adviezen die de verpleegkundige aan mij geven.”

Kinderdagverblijf Mill

“Ook ben ik met een mevrouw naar het Kinderdagverblijf in Mill geweest. We zijn op bezoek geweest bij Kinderdagverblijf de Kei, echt een ontzettend mooi bedrijf in een landelijke groene omgeving. Hun slogan is: Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. In deze mooie omgeving vangen ze kindjes van 0 tot 4 jaar op. Ze waren direct enthousiast over mijn vraag of ik langs mocht komen met deze dame die ontzettend gek is op kleine kindjes. Gelukkig vonden de kindjes het ook echt leuk om met deze ‘oma’ mee te klappen en zingen. Ze rende door de speelweide en had de grootste lol. Ik wist al waarom ik dit werk deed, maar wanneer ik mijn cliënten zo zie genieten dan weet ik helemaal zeker. Eenzame mensen, weer laten genieten van het leven vind ik fantastisch!”

Roze limousine

‘De week begon trouwens met een grote roze limousine. Mijn man Marco was de chauffeur en samen zijn we vijf dames van dezelfde afdeling op gaan halen. Dat was al een feestje op zich. Vervolgens zijn we met zijn allen naar IJssalon Clevers in Overloon vertrokken. We hebben extra rustig gereden, want hoe vaak zit je nu in een knalroze limousine? Verder ben ik onder andere nog met iemand lekker pannenkoeken gaan eten, koeien wezen knuffelen, zijn we naar een tuincentrum geweest, heb ik met een client samen gekookt en gegeten en hebben we een boottochtje gemaakt.’

Even Monique bellen

“‘Ik werkte in het hospice en in de uitvaart. Wanneer iemand overleed dacht ik altijd: ‘Hoe moet dat nu met de nabestaande die alleen overblijft? Toen mijn eigen moeder ziek werd en er voor haar weinig mogelijkheden waren iets leuks te gaan doen, even weg van de dagelijkse sleur, was dat voor mij de ommekeer. Ik heb in haar laatste levensfase gelukkig veel tijd met haar en haar kleinkinderen kunnen doorbrengen, maar dat kan niet iedereen. Dat moet anders dacht ik. Ik heb mezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben gewoon begonnen. Ik vraag 15 euro per uur, zodat het hopelijk voor (bijna) iedereen toegankelijk is om mij in te huren. Dat kan dus voor een goed gesprek met een kopje thee op de bank, een hele dag naar de dierentuin of samen koken.
Bel me gerust om te kijken wat ik voor jou en jouw dierbare kan betekenen!“

Meer info? www.evenmoniquebellen.nl