Foto: Cockie Kremers

Rond deze tijd loopt de Kunstroute van Ontdek Mill ten einde. De route met het thema: “Een zomerlang Kunstroute in en over Sint Hubert” trok heel wat aandacht.

Vele wandelaars, fietsers en ook automobilisten bezochten de ruim 30 kunstwerken op een route van zo’n 12 kilometer. Heel wat liefhebbers deden dit sinds de start op 5 mei meerdere malen. Maar in het weekend van 28 september wordt begonnen met het weghalen van de kunstwerken.

Winnaar

Net als vorig jaar werd er ook een winnaar uitgeroepen. De gemeente Mill en Sint Hubert heeft bij City Resort aan de Hoogstraat - Hoogveldseweg in Mill een ruimte beschikbaar gesteld om daar het winnende kunstwerk een jaar lang te plaatsen. Na een oproep via de (social)media kwamen er heel wat reacties binnen. Maar het kunstwerk naar idee van Sonja Vermeulen en uitvoering van Pierre van Diepenbeek kreeg de meeste stemmen. Dit werk zal deze week verplaatst worden naar het plekje in Mill, waar het een jaar lang blijft staan.

Titel kunstwerk: Een kunstwerk om even bij stil te slaan

Een Sint Huberts kunstwerk zonder wanklank.

De boodschap van de gong is vrijheid en harmonie. Wanneer we naar deze magische klank luisteren, verdwijnt elk gevoel van vervreemding van andere mensen en de natuur. Alles wat conflicten veroorzaakt, verdwijnt en het geeft het gevoel dat we een deel van een groter geheel zijn. We verkrijgen respect voor onszelf en andere levende wezens. De tonen vernietigen al onze angsten, stress, negatieve emoties en gevoelens. Alles wat overblijft, is dan liefde, vrede, ruimte en harmonie.

Kunstroute 2020

Ook in 2020 zal de werkgroep binnen Ontdek Mill weer een Kunstroute organiseren. Medio januari zal de eerste informatieve bijeenkomst voor belangstellende kunstenaars worden gehouden. Ook zal dan het thema bekend worden gemaakt. Nu alvast aanmelden als belangstellende deelnemende kunstenaar? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..