Wethouder Erik van Daal tekende samen met Anco Bloemendal en Raymond van Putten van Wijkraad Mill-Centrum een convenant en kan nu aan de slag. (Foto: Toon Willems)

Afgelopen dinsdag 1 oktober is er een convenant ondertekend tussen de gemeente Mill en Sint Hubert en de onlangs opgerichte Wijkraad Mill-Centrum. Hierin worden afspraken vast gelegd zoals contact- en overlegmomenten, maar ook over een budget om hun werk te kunnen doen als wijkraad.

Verantwoordelijk wethouder van Daal is erg blij met de oprichting van Wijkraad Mill-Centrum, want nu is de hele gemeente voorzien van een dorps- of wijkraad. “Wij hebben leefbaarheid in onze kernen hoog in het vaandel staan en dan is het ook belangrijk te weten, wat leeft er in een wijk en dorp. Dat is ook een wisselwerking, wij kunnen onze ideeën overleggen met de dorps- en wijkraden en zij met ons.” Een dorps- of wijkraad is voor de gemeente een belangrijk klankbord. “Maar ook andersom, zij zien wat er in een wijk of dorp speelt. Als ze daar signalen uit krijgen over zaken die anders zouden moeten, of ze missen iets en hier aan de bel trekken, dan gaan we daarover in gesprek.”

De Wijkraad Mill-Centrum bestaat uit voorzitter Anco Bloemendal, Raymond van Putten is penningmeester, Sander van Emden is secretaris en als bestuursleden zijn actief Bert de Jongh, René Schipperheijn, Trudy Peters, Wendy Hermsen, Theo Schepens en William van Gemert.

Wijkraad voorzitter Anco Bloemendal vertelt dat men nog wat zoekende is waarmee men nu als eerste aan de slag zal gaan. “Wij willen vooral een brug zijn tussen de grote groep wijkbewoners en de gemeente.” Het is niet de bedoeling dat inwoners de wijkraad bellen als er een stoeptegel scheefligt, want daar zijn andere kanalen voor. “We willen midden in de wijk staan en op komen voor de belangen als dat nodig is. Daarom horen we ook graag wat inwoners belangrijk vinden.”

Via de website www.wijkraad-mill-centrum.nl kunt u meer informatie vinden maar ook in de (social)media zal men regelmatig van zich laten horen. Hebt u nu al ideeën of wilt u zomaar iets kwijt dan kan dat ook via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een TV-interview met Erik van Daal En Anco Bloemendal over dit onderwerp is te zien bij de Lokale Omroep Mill en in de rubriek video op inmill.nl.
Camerawerk en montage Hen Daams, interview Corné Kremers.