Foto: Cockie Kremers

In het onlangs verschenen boek van Tilly Gerritsma uit Mill wordt spiritualiteit, zingeving en reïncarnatie uitgelegd aan ouders en kinderen.

“Het zieltje Lief is klaar voor een nieuwe geboorte en gaat op zoek naar de best mogelijke ouders. Na de vraag wat voor ouders het zieltje zou willen hebben en veel gezocht te hebben in diverse landen, culturen en geloven, is het eindelijk op zijn bestemming. O, wat is iedereen blij met de nieuwe geboorte van een baby! Het grote avontuur op aarde kan beginnen.”

Tilly Gerritsma werd door de geboorte van haar eerste kleinkind geïnspireerd tot het schrijven van Het zieltje dat haar ouders vond. Op de vraag waarom Tilly juist voor dit thema heeft gekozen, zegt ze: “Sommige mensen hebben ooit een bijna dood-ervaring gehad, dat is wel bekend. Ik heb ooit een, wat ik zelf noem, eenheids-ervaring gehad. Dat is dat je in een gevoelsstaat komt die heel erg prettig en liefdevol is. Ik vergelijk het wel eens met het gevoel wat je krijgt als je zwanger bent. Eerst heb je het gevoel als vrouw, maar dat gevoel verandert als je moeder bent geworden. Dat is echt anders.”

Tilly is zich in die materie gaan verdiepen. “Toen mijn kleindochter werd geboren wilde ik dat zij daar ook meer over zou kunnen leren. Dus niet alleen wat ze op school zou gaan leren, maar ook over spiritualiteit, zingeving en reïncarnatie. Daarom heb ik dit kinderboekje geschreven over deze onderwerpen.” Er is meer tussen hemel en aarde. Dat wil Tilly in dit boek op een eenvoudige manier uitleggen aan kinderen, maar ook aan ouders en verzorgers. Want in het boek zit ook een speciale bijlage voor volwassenen. “Het moeilijkste was het gedeelte voor kinderen, want het is best lastig om het simpel uit te leggen. Maar het is gelukt.”

Het eerste exemplaar heeft Tilly onlangs overhandigd aan burgemeester Walraven en wethouder Van Daal. “Ik ben als vrijwillige coach betrokken bij Sociom. Daar begeleid ik een meneer en in het kader van ‘een rondje van de burgemeester’ hadden we hem uitgenodigd. Daar was de wethouder ook bij. Net op die dag had ik gehoord dat mijn boekje zou worden uitgegeven, maar ik moest nog iemand hebben die mooie tekeningen kon maken. Want in een kinderboekje horen tekeningen. De burgemeester verwees me naar Janna Siroo uit Sint Hubert. Zij heeft fantastische tekeningen gemaakt.” Als dank voor die tip ging het eerste exemplaar dus naar de burgemeester en wethouder.

Om de week publiceert Tilly in De Neije Krant ook een column. “Schrijven doe ik enorm graag en dat in eerste instantie vooral om problemen van me af te schrijven. Daarom heb ik destijds aan de bel getrokken of er ruimte was voor een column. Daar krijg ik veel reacties op. Pas nog zei iemand toen ik aan het fietsen was: ‘kijk daar heb je de mevrouw van de krant.’” De columns gaan over dagelijkse belevenissen en blunders die Tilly zoal mee maakt. “Dit boekje is heel anders dan de columns die ik schrijf en daarom ook wel spannend hoe het ontvangen wordt.” Ondertussen borrelen er al wat ideeën op voor een volgend boek. “Maar wanneer dat weet ik nog niet. Er moet wel inspiratie zijn, want zonder inspiratie kan ik niets.”

Titel: Het zieltje dat haar ouders vond
Genre: Spiritualiteit
Tekeningen: Janna Siroo
ISBN: 978-94-638-9612-2
Het boek is te koop bij Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat 39 in Mill. Ook online is dit boek verkrijgbaar.

Televisie

Zie bij de Lokale Omroep Mill en in de rubriek video op inmill.nl een tv-interview wat Corné Kremers met Tilly Gerritsma had over dit boek. Camerawerk en montage door Pieter Smits.