Met de aanschaf van de geheel rolstoeltoegankelijke SwomWensBus haalt men de eenzame, kwetsbare ouderen vanaf 55 jaar en mensen met een beperking uit onze gemeente uit hun isolement.

Het is belangrijk voor deze doelgroep dat de SwomWensBus er is en met de combinatie van efficiënt en goedkoop vervoer, volledig verzorgd door de vrijwilligers kan men die doelstelling halen.

De bus wordt op dit moment al ingezet voor: het doen van boodschappen, voor uitstapjes, het bezoeken van dagbesteding de Wester, voorzieningen als fysiotherapie of huisarts, banken, Zorgboerderij de Horst, de Huiskamer, het bezoeken van musea en horeca en eventueel zelf georganiseerde activiteiten en op aanvraag. Vervoer kan individueel maar ook met een groepje. De bus biedt ruimte aan maximaal 8 personen, maar bij gebruik van rolstoel aan 7 personen.

Met ingang van 22 oktober 2019 gaat men met de boodschappenplusbus starten met vaste ritten op vaste dagen en vaste vertreklocaties naar het Marktplein in Mill:

  • op dinsdag: in Wilbertoord bij de Kiosk
  • op woensdag: in Sint Hubert bij café Broers
  • op donderdag: in Mill bij de hoofdingang van De Wester
  • op vrijdag: in Langenboom bij de hoofdingang van De Wis

De vertrektijd op alle plaatsen is 11.00 uur en de vertrektijd retour is vanaf de eerste bloembak op het Marktplein in Mill om 12.30 uur.

Voor de individuele en groepsritten kan men elke woensdagochtend tussen 9.00u en 11.00u betaalmunten kopen bij Rob Vloet, beneden in het souterrain van Myllesheem in het Cultureel Centrum, Kerkstraat 3 te Mill. De waarde van een betaalmunt is €2,- deze kan men per stuk of met meerdere tegelijk kopen. De betaalmunten blijven te allen tijde geldig. Bij uitzondering of onverwachte rit kan men betaalmunten kopen in de bus zelf (graag met gepast geld betalen, daar er weinig of geen geld in de bus aanwezig is).
Een enkele rit binnen de gemeente Mill en Sint Hubert kost per persoon 1 munt. Voor ritten buiten de gemeente Mill en Sint Hubert zijn de prijzen gelijk aan de vervoersdienst van de SWOM.

De SwomWensBus heeft van maandag tot en met zaterdag vaste retour ritten naar/van de Zorgboerderij en de Wester. Tussenin kan de bus worden ingezet als BoodschappenPlusBus voor individuele en/of groepsritten. Men kan telefonisch contact opnemen met de coördinator van de SwomWensBus voor het maken van een afspraak, hij kan u precies vertellen wanneer en/of de bus beschikbaar is voor uw gevraagde rit en wat de kosten bedragen. Deze is te bereiken op telefoonnummer 06-83329484.