Foto: Toon Willems

Het is het kloppend hart van Mill-West - accommodatie De Wester bestaat binnenkort 25 jaar. Bedoeling is om dit gezamenlijk met de gebruikers, wijkbewoners en vrijwilligers te vieren 8-9 mei 2020.

Wijkaccommodatie De Wester is ontzettend belangrijk voor het sociale gebeuren in Mill West. Zeer veel activiteiten vinden er plaats: Muziek, sport, dansen, biljarten, bridge, schoolgym, vergaderingen, maar ook het stemmen bij verkiezingen. Het is bijna te veel om op te noemen wat er elke dag, week, maand of jaar allemaal gebeurt. Te denken o.a. aan stichting de Huiskamer (Sociom) wekelijks zeer actief, proberen voor behoeftige inwoners en hun mantelzorgers in Mill en omgeving een zinvolle dagbesteding te creëren door middel van inzet van vrijwilligers waardoor professionele inzet minder snel nodig is.

De gebruikers hebben er voor gezorgd dat De Wester in die jaren gegroeid is, tot een professioneel gemeenschapscentrum waar Mill-West zeer trots op is. Die volledig voldoet aan de behoefte en wensen. Wie zijn deze gebruikers? Om iets terug te doen, gaan we deze gebruikers voorstellen.

Biljartvereniging De Wester Mill

Deze vereniging is opgericht in 2001 en bestaat dus alweer 18 jaar. Er werd gestart met één team, dat avondcompetitie libre ging spelen in het district Nijmegen. In 2004 werd er ook een jeugdteam opgericht, dat ook jeugdcompetitie ging spelen. Eén van die jeugdleden, Joey Kremers, werd gescout en kreeg les. Dit leverde enkele nationale titels op, zowel in het libre- en kaderspel als in het driebanden. Een ander lid -Sven Nabuurs- had ook veel talent. Ook hij kreeg les van nationale toppers en dit leverde hem in 2017 de nationale titel in de hoogste kaderklasse op de kleine matchtafel op.

Svens vader Jan is erelid van de vereniging. Hij is vanaf de oprichting secretaris geweest en deed veel meer voor de club dan eigenlijk hoefde. Ook is hij jarenlang wedstrijdleider van KNBB-district Nijmegen geweest. Op het hoogtepunt had de vereniging 4 teams in het district spelen: 2 driebandenteams en 2 libre teams. Door het overlijden en door ziekte van een aantal leden zijn daar nu nog één driebanden- en één libre team van over.

De beste resultaten werden behaald door het tweede klasse libre team, dat in 2009 tweede werd op het Nederlands kampioenschap en door het eerste klasse- driebandenteam, dat in 2017 districtskampioen werd. Verder werden er een aantal leden districtskampioen bij de persoonlijke kampioenschappen libre, bandstoten en driebanden. Voor nadere informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over De Wester vindt u op Facebook / www.dewestermill.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..