Foto: Cockie Kremers

August van Vught (1968) is de nieuwe voorzitter van Wijkraad Mill-West. Op dit moment doet hij dit nog samen met Marcel Rovers die na vele jaren deze taak neer gaat leggen.

“Omdat ik goed geïnformeerd aan deze taak wil beginnen, doen Marcel en ik het voorzitterschap nu nog enkele weken samen. Sowieso is een Wijkraad iets wat je samendoet met het hele bestuur, alle buurtschappen, verenigingen en inwoners. Ik wil dan ook graag met alle betrokkenen de verbinding zoeken en er samen een succes van maken.”

August is geboren en getogen in Boxtel. “Later woonde ik een tijdje in Den Bosch. Daar zat ik ook in een wijkraad en in 2001 ben ik naar Gassel verhuisd. Ook daar was ik bestuurlijk actief en na nog een korte periode in Siebengewald gewoond te hebben, zit ik nu alweer sinds 2011 hier aan de Mezenhof in Mill.” Omdat August in Arnhem werkt en in Eindhoven nog een studie volgt, was Mill een logistiek gunstige plek, precies tussen die twee steden in. “Maar ook de menselijke maat van Mill trok mij enorm. Niet te klein en vooral ook niet te groot. De meeste voorzieningen en voldoende winkels op loopafstand, dus wat mij betreft een ideaal dorp om oud te kunnen worden.”

Maar naast hier prettig wonen wil August zich ook graag inzetten voor de omgeving. “Ik ben graag betrokken bij de plek waar ik woon. Dat was in de vorige plaatsen zo waar ik woon en ook hier in Mill. Ik ben lid geworden van wandelsportvereniging Amicitia en zit ook in de klankbordgroep van de gemeente.” Deze klankbordgroep vormen de ogen en oren van het gemeentebestuur en zorgen dat signalen over zaken die beter kunnen, bij het college terecht komen. “Ik las een oproep van Wijkraad Mill-West dat ze dringend op zoek waren naar nieuwe bestuursleden. Omdat ik het werk in een wijkraad altijd leuk heb gevonden nam ik contact op. En nu ben ik, sneller dan eigenlijk mijn bedoeling was, voorzitter geworden.”

Wat August vooral wil bereiken als voorzitter is dat alle betrokken partijen nog meer samen gaan werken. “We willen met alle buurtverenigingen in Mill-West gaan praten. Dat om te zien wat er bij hen leeft en speelt en hoe we zaken samen aan kunnen pakken. Niet dat er nu veel zaken zijn die niet goed zijn, in tegendeel, het is hier prachtig. Mooie natuur, veel activiteiten en een mooie wijkaccommodatie. Maar er zijn altijd zaken die beter, mooier of veiliger kunnen. Daar willen we als wijkraad samen met anderen aan gaan werken.”

Uitnodiging inwoners Mill-West

Of het nu gaat om wonen, werken, verblijven, sporten, spelen en recreëren of een schone en veilige woonomgeving voor iedereen. Wijkraad Mill-West behartigt alle belangen en dat SAMEN met u!
Meer weten over deze en andere onderwerpen? Kom dan woensdag 11 december naar de informatieavond. Dit in Wijkaccommodatie de Wester, Havikstraat 1. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma met o.a. wethouder van Daal en wethouder v.d. Boogaart is om 20.00 uur.

Bent u erbij?

Klik op “Aanwezig” op de Facebookpagina van de Wijkraad of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..